Hírek

2015.09.18. 12:39

Reggelit kaptak ajándékba a biciklisek Szentgotthárdon az autómentes napon

Szentgotthárd - Miközben a város határában rendőrök várják az illegális migránsokat, és elsősorban erre irányul a médiafigyelem, addig autómentes napot tartanak Szentgotthárdon, csatlakozva az Európai Mobilitási Héthez.

Bakos Ágnes

Teával és szendviccsel várták a kerékpárral közlekedő gotthárdiakat a Pannon Kapu Kulturális Egyesület munkatársai péntek délelőtt. A legtöbben rohantak a munkába, de azért sokan megálltak és szívesen fogadták az ajándék reggelit.

A szökőkút mellett akadálypályát állítottak fel – ez már nem a hétköznapi közlekedőknek szólt, hanem az ovis csoportoknak, akik kevéssel dél előtt érkeztek a városközpontba.

Az apróságok egy alapos tornával bemelegítettek, majd bicikli nélkül is kipróbálták az akadálypályát: gyalogos szlalomozás, billenő lécen áthaladás – minden jól ment a kicsiknek.

Rollerekre és triciklikre pattanva sem riadtak meg a feladattól: a lányok és a fiúk is egyformán ügyesen kerülgették az akadályokat és száguldottak végig a nekik lezárt utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!