Hírek

2015.09.14. 13:45

Tűzoltó-lagzi Kőszegen

Tűzoltók szirénájától volt hangos szombaton délután Kőszeg. Ezúttal azonban nem tűzhöz vonultak a tűzoltók, hanem a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének és ifjú arájának tiszteletére szóltak a harangok és a szirénák.

Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szeptember 12-én kötött házasságot élete párjával, Bende Ritával.

Lakatár Gábor fiatalon ismerkedett meg a tűzoltó hivatás szépségeivel, ifjúsági tűzoltóként a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet erősítette. Korai érdeklődése később sem hagyott alább, így a szakmai végzettségek megszerzését követően a katasztrófavédelem kötelékébe lépett. 2008-tól a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában, 2013 októberétől pedig a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjeként teljesít szolgálatot.

Fotó: Lakatár Tamás, Kőszeg ÖTE

Bende Ritától sem áll távol a tűzoltószakma, tagja a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, mellyel számos szakmai versenyen értek el kiemelkedő sikereket, továbbá a Kőszegi Járási Írottkő Mentőcsoportnak is oszlopos tagja.

Stílusosan, tűzoltóautóval érkezett a fiatal pár a nagy napon a Jézus Szíve templomba, ahol szentesítették akaratukat és kimondták a boldogító igent. A Szombathelyi Hivatásos és a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, valamint a hegyaljai önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai dudaszó helyett hangos szirénaszóval kísérték őket a szertartásra, majd miután kiléptek a templom kapuján – tűzoltóesküvőhöz méltón – díszegyenruhában, sorfalat állva tisztelegtek az ifjú házasok előtt. A gratulációkat követően, ahogy jöttek, úgy távoztak, tűzoltóautóval indultak el közös életük első útjára, lakodalmuk helyszínére a fiatal házasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!