Hírek

2015.09.15. 10:12

Vas megyében még nincs menekültügyi válsághelyzet – jelen van a Karitász

Körkép – Bács-Kiskun és Csongrád megyékre válsághelyzetet hirdetett a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt. A válsághelyzetről szóló rendelkezés kedden 12.30-13 óra körül lép hatályba.

Bakos Ágnes

Hétfőn percenként hat illegális migránst fogtak el a rendőrök – összesen több mint 9 ezer határsértővel volt dolga az egyenruhásoknak egyetlen nap alatt.

Közben a Katolikus Karitász közölte: ételt és takarókat osztanak, ahol szükség van rá, és segítenek a vasi regisztrációs pontokon is. A karitászos munkatársaknak és önkénteseknek a legtöbb dolga Röszkénél van, ott egyszerre tízen-húszan dolgoznak péntek óta.

fotó: Szendi Péter

A körmendi ideiglenes regisztrációs pontnál, valamint a szentgotthárdi sátraknál is jelen vannak a karitászosok, a körmendi aktivisták osztanak almát, kekszet és vizet. Mások mellett Németh Zoltán körmendi plébános is segített Szentgotthárdon. Az ottani ideiglenesen kiépített tábort nem vették igénybe a menekültek, azonnal a határ másik oldalára mentek, amint megérkeztek, de az ételért és a vízért többen visszaléptek a magyar oldalra a Karitász önkénteseihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!