Hírek

2015.10.27. 09:46

18 évet kaphatnak – Vádat emeltek a szombathelyi hajléktalan asszonyt megmérgező férfiak ellen

Szombathely – Gyógyszert kevertek az italába, hogy elbódítsák, a hajléktalan nő viszont belehalt a mérgezésbe. A két tettes pénzt és telefont lopott a nőtől – most 18 évet kaphatnak.

Bakos Ágnes

9 ezer forint készpénz és 4 ezer forint értékű telefon – ezért kábították el az asszonyt.

Rivotrillal kevert alkohollal kínálták, amitől elbódult. Aztán magára hagyták a nőt – életét vesztette. Az eset április 7-én történt Szombathelyen.

Az eszméletlen asszonyra egy ismerőse talált rá, de már hiába hívta a mentőket: a nő keringési és légzési elégtelenség miatt a helyszínen elhunyt.

A két vádlott kitervelte a kábítást és, mint a Vas Megyei Főügyészség közleménye írja: különös visszaeső vádlottak.

Ellenük társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés és társtettesként elkövetett rablás miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség.

Sőt, az első rendű vádlott ellen lopás vétsége miatt is, mert egy mobiltelefont lopott a szombathelyi Hajléktalan Szállón, egy alvó ember mellől.

A különös visszaesőkre és a halmazatra vonatkozó szabályok szerint a két férfi akár 18 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Vas Megyei Főügyészség.

Előzmény:

Újabb információk a szombathelyi gyilkossággal kapcsolatban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!