Hírek

2015.10.19. 10:24

A legidősebbeket köszöntötték Lövőn

Lövő - Minden év októberében tartják a településen az Idősek napi ünnepélyt a Szolgáltató és Kulturális Központ nagytermében.

Tersztyánszky Krisztina

A község nyugdíjasait hívják erre az ünnepségre, akiket az óvodások verssel, énekkel köszöntenek. Az idén Tischler Noémi és Plechl Richárd gyönyörű énekkel köszöntötte az időseket. Szerepelt még a műsorban a lövői kis zenekar, akik népzenét játszottak, (tagjai: Bagó Fruzsina, Bagó Márton, Rákóczi Sarolta, Megyeri Gergely). Zongorán Bedőcs Virág hetedik osztályos tanuló játszott. Az iskola színjátszó csoportja verssel és mesedramatizációval köszöntötte az időseket.

Hollósi Gábor polgármester, Mészárosné Lökkös Ildikó a helyi vöröskereszt titkára, Szántó József ( 94 éves) Fotó: Galavicsné Kinga

A műsor után Hollósi Gábor, a község polgármestere köszöntötte a „szépkorúakat". Hagyomány, hogy ezen az alkalmon külön megünneplik a 90 éven felüli lakosokat. Közülük jelen volt az ünnepélyen a 94 éves Szántó Jóska bácsi, akit virágcsokorral és ajándékcsomaggal köszöntött a polgármester és Mészárosné Lökkös Ildikó, a helyi vöröskereszt titkára. A többi ünnepeltet otthonában látogatja meg a vöröskeresztes titkár és Vasvári Lajosné nyugdíjas védőnő. Tizenegyen vannak: Fekete Józsefné, Rozika néni 96, Kontor Józsefné Olga néni 95, Bujdosó Lajosné és Madarász Józsefné 93, Götl Teofilné és Hantos Imre 92, Vissi Rozáli pedig 91 évet ért meg. Az idén töltik be kilencvenedik évüket Ténai Károlyné, Galavics Margit, Fülöp Jánosné és Major Ernőné.

A Polgármesteri Hivatal jóvoltából finom estebéddel vendégelték meg az egybegyűlteket, melyet a helyi vendéglőben készítettek el. A finom étel után a soproni Petőfi Színház két művésze operett dalokkal szórakoztatta az időseket. Vidám közös énekléssel zárult a nap.

Minden év decemberében a hetven éven felüli idősek karácsonyi "szeretetcsomagot" kapnak, amit a Polgármesteri Hivatal finanszíroz és a helyi vöröskereszt aktivistái viszik az időseknek otthonukba az iskolás gyerekek segítségével. A tavalyi évben 178 koros férfi és nő kapott ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!