Hírek

2015.10.23. 12:43

Az emberek elhitték, hogy eljött a szabad Magyarország kora - Így emlékeztek 1956 hőseire Sárváron

Sárvár - Az emberek elhitték, hogy eljött a szabad Magyarország kora – mondta a forradalom előestéjén tartott sárvári megemlékezésen Szélesi Attila, a zeneiskola igazgatója, az ünnep szónoka.

Pajor András

A megemlékezés a Soproni úti köztemetőben kezdődött, ahol Török István '56-os sárvári mártír, a Nemzetőrség győri vezetője sírjánál rótták le kegyeletüket a város vezetői a családtagok jelenlétében. Ezt követően koszorút helyeztek el az egykori pártszékház falán lévő '56-os táblánál a Sárvári Koncertfúvós-zenekar közreműködésével. A Kossuth téren összegyűlt több száz fős érdeklődő előtt a Himnusz közös eléneklése után a Városháza előtt felállított színpadon a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai adtak ünnepi műsort. A színjátszó növendékek dalai és Vajda András cimbalomszólóját követően népzene és néptánc zárta a műsort. Ezután ünnepi beszédet az iskola igazgatója, Szélesi Attila mondott, kiemelve, hogy nem volt hiábavaló a névtelen pesti srácok és a megtorlásban kivégzettek vére. A megemlékezés a Szent László templomnál Abai Imre vértanú plébános emléktáblájánál ért véget, ahol a parlamenti pártok és a város civil szervezetei helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!