Hírek

2015.10.31. 09:59

Feladtunk egy kétforintos csekket

Egy telefontársaság két forintról szóló csekket postázott ki olvasónknak, mi pedig elmentünk a postára, és annak rendje és módja szerint feladtuk.

Budai Dávid

Egészen kis összegről kapott csekket Kiss Tibor a minap az egyik telefontársaságtól, miután júliusban megszüntette vonalas telefonját. A társaságnál mondták is, ne lepődjön meg, érkezni fog még egy, legfeljebb kettő csekk az utolsó havidíjról, meg ugye az elszámolás során keletkező hátralékról. Így is lett. Még abban a hónapban megérkezett az első csekk 2500 forintról, majd a következő hónapban ismét jött egy 2500-as csekk. Tibor gondolta, na ezzel végre lerótta az összes tartozását, ám meglepetésére szeptemberben kapott még egy 888 forintos csekket. Nem volt mit tenni, befizette ezt is.

fotó: Szendi Péter

A telefontársaság azonban - mint egy jó viccben - a csattanót a végére tartogatta. Októberben jött egy kétforintos csekk. Nekünk pedig több se kellett, és a csekket jó állampolgárhoz méltón befizettük. A postára a biztonság kedvéért egy ötforintossal érkeztünk, nem akartuk vállalni a lesajnáló tekinteteket, hogy na, ezek is pénz nélkül jöttek csekket feladni. Az elővigyázatosság azonban felesleges volt. Mivel mosolyt akartunk csalni az ügyintéző arcára, nem jeleztük előre, mekkora összegű csekkbefizetésre készülünk, csupán a sorszámkérő automatánál jeleztük, hogy 500 ezer forint alatti lesz a befizetés. A fiatal ügyintéző hölgy miután átvette a csekket, finoman elmosolyodott és már nyomtatta is a pecsétet a csekkre. De hát mire is gondoltunk, a kerekítés szabályai pont a postán ne működnének? Megtudtuk, ebben a hónapban már volt szerencséje egyforintos csekkhez is, ugyanettől a telefontársaságtól.

fotó: Szendi Péter

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a cégnek a csekkfeladás, ha minden igaz, 137 forintba került, és persze ezt még ki is kellett postázni. Na jó, legyünk igazságosak. Lehet, hogy a szóban forgó cég egyedi megállapodást kötött a postával, és mindenestül száz forintba került az egész behajtási hadművelet. Ha így van, akkor is nettó 98 forint bukóban vannak, azaz dehogyis, hiszen nyolcnál felfelé kerekítünk, tehát mindenhogyan legalább száz forinttal rövidítették meg magukat. Persze értem én, a csekkeket egy program nyomtatja, a gépnek meg csak az számít, hogy van tartozás, vagy nincs. Kerüljön bármibe is, rendnek lenni kell. De 2015-ben ne lehetne úgy programozni, hogy mondjuk, száz forint alatt ne számlázzanak? Mi azért örülünk, hogy így alakult, szereztek nekünk pár vidám pillanatot. Nézegesse a képeket, és nevessen velünk.

Címkék#csekk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!