Hírek

2015.10.03. 13:50

Kutyákkal sétáltak az állatokért

Az állatok világnapja alkalmából a Fekete István Állatvédő Egyesület kutyás sétát szervezett. Több mint százan vágtak neki az útnak, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra.

Vadas Krisztina

– A sétára szeretettel vártuk azokat a kutyusokat, akiket az egyesülettől fogadtak örökbe, illetve ilyenkor mi is hozzuk a saját, örökbefogadható kutyáinkat. Vártuk azokat is, akiknek nincs saját kutyája, de szívesen sétálna kutyával, és vártuk mindazokat a kutyás gazdikat, akik úgy gondolták, hogy az állatok világnapja alkalmából szívesen túráznának egyet velünk – mondta Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület vezetője.

A séta az MMIK előtti térről indult, majd a Gagarin utcán át elmentek az Emlékműig. Utána a Csónakázótavat érintve elmentek az órásház fele, majd a Váci utcán át elérték a Vízöntő utcát, ahol az egyesület telephelye is található. Az egyesületi tagok a kutyusoknak friss vízzel és játékokkal készültek, gazdáikat pedig teával, forralt borral és zsíroskenyérrel várták. A telephelyen szabadon játszhattak az ebek, míg gazdáik megvitatták az állattartással kapcsolatos tapasztalataikat.

– Mi így szeretnénk megemlékezni az állatok világnapjáról. Célunk, hogy amerre megyünk, ott lássák az emberek, hogy nagyon sok kutya kerül az utcára a felelőtlen állattartás miatt. Ezzel a menettel szeretnénk felhívni a figyelmet a felelős állattartásra – mondta az egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!