Hírek

2015.10.04. 09:26

Nincs olyan vasi, akinek ne lenne sportházas emléke - Átadták a megújult kultúrpalotát

Hivatalosan is átadták a közönségnek az Agora Művelődési és Sportház épületét. A megújult kultúrpalota új funkciókkal is várja a régió lakosságát. A gálaműsorban a szimfonikusok és a térség táncegyesületeinek legjobbjai léptek fel, a sztárvendég Balázs Fecó volt.

Kovács Ágnes

A Művelődési és Sportház 1963-as átadása óta ez volt a legnagyobb felújítás. A több mint egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően az épület kívül és belül is megújult. A ház nemcsak új arculatot kapott, de funkciójában is korszerűbbé vált. A város legnagyobb befogadóképességű rendezvénytermében ezer fő is kényelmesen elfér. A rendezvény kezdetén a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában szólalt meg Mozart Varázsfuvolájának nyitánya. A gálaesten dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A képviselő saját gyermekkori emlékeit osztotta meg a közönséggel, miszerint 1970. április 4-én, negyedik osztályos tanulóként énekelt egy ünnepi műsorban, amelyet az orosz megszállás huszonötödik évfordulójára rendeztek. A személyes hangvételű beszéd végén a képviselő köszönetet mondott a tervezőknek, a kivitelezőknek és az intézmény munkatársainak. Zárásként elmesélt egy történetet, amely arról szólt, többen is szóvá tették, vajon miért a kék szín dominál a ház homlokzatán, amikor az a Zalaegerszeg színe. A képviselő szellemesen hozzáfűzte, mindentől függetlenül csak így köszönhet el: Hajrá, zöld-fehér! Hajrá, Hali!

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hangsúlyozta, nincs olyan ember a térségben, akinek ne lenne kötődése az intézményhez. Megemlítette a röplabdaversenyeket, a szalagavatókat, a hangulatos bálokat, koncerteket, és arra is felhívta a figyelmet, hogy az idén ünnepeljük a táncversenyek történetének félévszázados jubileumát.

A köszöntők után a megyében működő egyesületek legjobbjai léptek a parkettre. A gálán fellépett az Ungaresca Táncegyüttes, a LORIGO TSE, a Savaria TSE és a Westside TSE. Deep Purple-, Buena Vista Social Club-, Eddie Grant- és Nazareth-slágerek szólaltak meg szombathelyi zenészek előadásában, az est sztárvendége Balázs Fecó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!