Hírek

2015.11.01. 18:59

Együtt emlékeztek a szombathelyi városvezetők

Szombathely – A Szent Márton temetőben és a Jáki úti temetőben, a roma holokauszt emlékműnél és az első világháborús szoborcsoportnál is fejet hajtottak a város vezetői vasárnap.

Bakos Ágnes

Zenés irodalmi műsorral zárult a Jáki úti temetőben a szombathelyi önkormányzati megemlékezés. A gyászról, az elmúlásról hallhattak összeállítást az emlékezők.

Rengetegen látogattak ki a sírkertbe, és nagyon sokan emlékeztek együtt az ünnepi műsort hallgatva.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek, dr. Károlyi Ákos jegyző és Babicsné dr. Tőke Erzsébet aljegyző együtt járta be a várost mindenszentek napján. A Szent Márton temetőben megkoszorúzták dr. Újvári Ede egykori polgármester sírját, lerótták kegyeletüket Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűtoltó- és Mentőszolgálat megalapítójának nyughelyénél is.

A Jászai Mari utcában a roma holokauszt emlékműhöz vittek koszorút, együtt emlékeztek a városvezetők a roma önkormányzat képviselőivel. A Kálvária domb alatti 83. gyalogezred tiszteletére emelt első világháborús szoborcsoportnál is emlékeztek a városvezetők.

Végül a Jáki úti temetőben koszorúztak és gyújtottak mécsest, a II. világháború emlékművénél.
Sokan voltak egész délután, aztán a sötétedés óráiban is a temetőben. Virágokat, gyertyákat, mécseseket vittek elhunyt szeretteik sírjaihoz.

A sírhalmokat és sírköveket már az elmúlt hetekben rendbe tették a hozzátartozók, a mindenszentek estéjére és a hétfői halottak napjára már csak a gyertyagyújtás és a virágok, koszorúk kihelyezése maradt. Az ökumenikus emlékezést Jakab Bálint református és Halasi András evangélikus lelkész vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!