Hírek

2015.11.24. 10:34

Felszentelték a vasvári tűzoltók új gépjárműfecskendőjét

Új gépjárműfecskendővel gazdagodott a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság. A jármű ünnepélyes átadására és felszentelésére november 21-én került sor.

A Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, illetve a Vasvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárműparkja nemrég egy Steyr típusú gépjárműfecskendővel bővült. A tűzoltó gépjárműfecskendőt mintegy 5,5 millió Ft-ért vásárolta a tűzoltóság az ausztriai Wallern település tűzoltóitól. A kétezer literes víztartállyal rendelkező újonnan beszerzett fecskendő jelentős mértékben segíti a tűzoltók munkáját, egyúttal hozzájárul a tűzoltó-parancsnokság működési területén élők biztonságának növeléséhez.

Fotó: Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

A járművet november 21-én ünnepélyes keretek között vehették birtokba a tűzoltók. Az átadó ünnepségen részt vett V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, valamint Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kovács Balázs tűzoltó őrnagy, Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. A politikus és az igazgató is gratulált az új fecskendő beszerzéséhez, majd a város plébánosa felszentelte a járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!