Hírek

2015.11.21. 19:29

Meddig él egy politikus? - Gasztonyban erre is választ kaptunk

Gasztony – Emléktábla készült a település szülötte, a száz éve elhunyt egykori miniszterelnök, Széll Kálmán tiszteletére. Szombaton avatták fel az önkormányzat épületén helyet kapott alkotást.

Bakos Ágnes

– Meddig él egy politikus? – tette fel a kérdést V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Széll Kálmán emléktáblájának avatóján, Gasztonyban.

Meg is válaszolta a kérdést: – Amíg egy művész, zeneszerző vagy képzőművész, addig marad élő, amíg megcsodálják a munkáját, addig egy politikus néha még addig sem él, amíg lélegzik – így fogalmazott. Viszont vannak politikusok, akiknek jóval a haláluk után is van hatásuk. Ilyen az 1843-ban, Gasztonyban született egykori pénzügyminiszter és miniszterelnök, Széll Kálmán.

– Határozott és takarékos ember volt. Az osztrák-magyar jelzálogbank megalapítója, az adófelügyelői intézmény létrehozója, nem véletlen, hogy a kormány nemrégiben róla nevezte el stabilizációs programját – mondta el az éppen száz éve elhunyt politikusról V. Németh Zsolt.

– Legyenek büszkék, mert büszkék lehetnek a falu szülöttére – zárta az államtitkár.

Marosits József szobrászművész munkája az emléktábla, az alkotó elszavalta egy költeményét az avatón.

A táblát V. Németh Zsolt államtitkár és Nagy Szabolcs, Gasztony polgármestere leplezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!