Hírek

2015.11.23. 10:35

Mindenki kapott Szent Erzsébet kenyeréből Egyházasfaluban

Egyházasfalu – Szent Erzsébet kenyere – a településen ezzel a címmel évről évre megemlékeznek az Árpád-házi királylány áldozatos életéről egy kis emlékműsor keretében, amelyet a keresztényi kórus szervez.

A kórus Kéry Magdolna vezényletével egyházi dalokat énekelt. Fotó: Sándor József

Az idén az elmúlt szombaton délután szervezték meg az emlékezést a keresztényi településrész templomában. Az egyórás gitáros, gregorián és egyházi népénekekből, versekből és a szent életéről szóló idézetekből összeállított program végén a plébános szólt pár szót arról, mit jelent a mai ember számára Erzsébet példája. Majd a templom mellett található pékség kis kovászolt "Erzsébet-kenyérkéiből" vihetett haza mindenki kettő darabot: az egyiket saját magának és családjának, a másikat, hogy valaki másnak adja tovább. Ez a gesztus a közösség, az egymás iránt érzett felelősség szimbóluma, azé a felelősségé, amelyet az Árpád-ház nagy szentjétől, a szerető feleségtől és édesanyától is megtanulhatunk, hiszen magyar királylány és türingiai őrgrófné létére egyszerű ruhákban járt, maga gondoskodott a szegények élelmezéséről, kórházakat építtetett, ahol ő gondozta a legsúlyosabb betegeket is.

Köszönet illeti  a keresztényi pékség tulajdonosát és dolgozóit, hogy immár több éve, pluszmunkát vállalva, megajándékozzák a falu közösségét és vendégeiket az Erzsébet-kenyérkékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!