Hírek

2015.11.10. 16:15

Nagyon beszavazták a Diákparlamentbe az alsóújlaki végzős Vincze Bencét

A régióban a legtöbb szavazattal lett képviselője a független, országos diákszervezetnek Vincze Bence.

Kerekes Béla

Október 7. és november 7. között zajlott az internetes szavazás, amelyben a Budapesten félévente ülésező Diákparlament képviselőire lehetett voksolni. A szavazás eredményeképpen kilenc fiatal képviselheti a Nyugat-Dunántúlt.

A legnagyobb szavazati arányt a 18 esztendős, alsóújlaki Vincze Bence érte el. A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium végzős diákját sokan ismerik a megyében aktív közéleti tevékenységéről, amelyet remekül jellemez, hogy az előző évben is képviselő volt az ifjúsági szerveződésben.

– Én voltam az oktatási bizottság elnöke, és várhatóan az idén is az leszek, mivel az összes tag kicserélődött rajtam kívül – mondja.

Bence, akinek írásaival korábban a Vas Népe és a vaol.hu olvasói is találkozhattak, a szavazatok 27 százalékát nyerte el.

A Független Diákparlament ősszel (legközelebb két hét múlva) és tavasszal ülésezik egy budapesti iskolaépületben, száz diák vesz tevékenyen részt benne. Az év többi részében online dolgoznak. Javaslataikat az Emberi Erőforrások Minisztériumának terjesztik be. Vincze Bence elmondta, hogy legutóbbi azt szerették volna elérni, hogy egy független tanári bizottság bírálja el régiónként, hogy milyen tankönyveket használjanak az iskolákban. Az idei céljaik között szerepel, hogy a kötelező testnevelés óra ne korán reggel, a nulladik órában legyen, valamint hogy az oktatáspolitika fontos kérdéseit online videókon, érthető formában ismerhessék meg a diákok.

Más vasi képviselő is helyett kapott a Diákparlamentben. Szalai Szabolcsot, az LMP Ifjúsági Műhelyének koordinátorát, az LMP Vas Megyei Szervezetének elnökségi tagját szinté beválasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!