Hírek

2015.11.11. 19:23

Nemes szolgálat - A szociális ágazat dolgozóit köszöntötték

Várpalota – Virággal, oklevéllel, emellett kulturális műsorral is köszöntötték a szociális munka napja alkalmából a szakterületen dolgozókat a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

– A szociális szférában dolgozók életüket mások megsegítésének nemes ügyére tették fel. Olyan emberek, akik az érdekek és értékek mindennapos csatáinak zajában csendes, megbízható, önzetlen, szorgalmas és eredményes munkájukkal példát mutatnak elhivatottságból – méltatta a várpalotai szociális intézmények dolgozóit a Thury-várban rendezett ünnepségen szerdán Talabér Márta.

Várpalota polgármestere hangsúlyozta, a szociális ágazatban dolgozók azokról gondoskodnak, akik a legfontosabbak számunkra: a gyerekekről, az idősekről, a betegekről, a hátránnyal születettekről, egyszóval azokról, akik leginkább rászorulnak a gyámolításra.

 

 

 

 

 

 

A polgármester által elmondottakat a Napló kérdésére Ádám Szilvia, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ vezetője is megerősítette. Elmondta, a szociális területen végzett munka nagy áldozatot követel a munkatársaktól, akik krízishelyzetek sorával szembesülnek a mindennapokban. – Olyan emberi sorsokkal találkozunk, amelyek megoldása az érintettek mellett minden résztvevőnek embert próbáló feladat. A szociális pályát ugyanis nagy empatikus képességgel bíró emberek választják, akiknek azonban objektíven, a szükséges távolságtartással kell kezelniük és megoldaniuk a felmerülő problémákat – mondta el a Naplónak Ádám Szilvia, aki szerint a szociális munka sikerének kulcsa, hogy csak szeretettel lehet művelni.

Az ünnepségen Talabér Márta polgármester elismerő okleveleket adott át a város szociális intézményeiben dolgozó szakembereknek, majd az Országos Musical & Operett Kurzus tehetségei adtak színvonalas műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!