Hírek

2015.11.12. 15:17

Szociális munka napja: ők kaptak elismeréseket Vas megyében

A Szociális Munka Napja alkalmából elismeréseket adtak át a gyermekvédelem és az idősgondozás területén, valamint a fogyatékkal élők és a pszichiátriai betegek ellátásában dolgozó szakembereknek.

-          Minőség, hatékonyság, önbecsülés - ezt a három fogalmat kell előtérbe állítani munkánk során - mondta köszöntőjében Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Úgy fogalmazott: egyre több és egyre speciálisabb igényű gyermek érkezik az állami gondoskodásba, az idősotthonokban pedig növekszik a demenciában szenvedők száma, akik magasabb szintű ellátást igényelnek. - Két-három hét múlva kezdődik az a mintegy 200 millió forint értékű beruházássorozat, amelynek célja a Vas megyei intézményekben dolgozók munkakörülményeinek és a gondozottak komfortérzetének javítása - tette hozzá a főigazgató.

Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy a mai nap ünnepeltjei a cselekvő szolidaritás elkötelezett képviselői, akik fáradhatatlanul, erőt nem kímélve, sokszor nehéz körülmények között dolgoznak a rászorulókért. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke felidézte Vasvármegye első árvaháza alapítójának, Gerlits Sándornak az emlékét, aki példakép lehet a szociális területen dolgozók számára.

-          Egy közösség erejét az szabja meg, hogyan gondoskodik a rászorultjairól. Segíteni jó dolog, ezáltal mi is többek leszünk - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester, majd gratulált a díjazottak munkájához.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz tartozó Vas megyei intézményekben szociális és a gyermekvédelem területen nyújtott odaadó, példamutató és kiváló szakmai munkájukért elismerésben részesültek:

Tóth Istvánné, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény munkatársa, Zsoldosné Hegedűs Julianna, a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat dolgozója, Cinjel Károlyné, az ivánci Vas Megyei Szakosított Otthon munkatársa, Mester Károlyné, a táplánszentkereszti Vas Megyei Idősek Otthona részéről, Turi Marietta, a vasvári Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóháza dolgozója, Molnár Gáborné, a hegyfalui Vas Megyei Idősek Otthona munkatársa, Hegyiné Offner Teréz, a csákánydoroszlói Értelmi Fogyatékosok Otthona részéről, Rosta Lászlóné és Biczó Lászlóné, a szentgotthárdi Pszichiátria Betegek Otthona munkatársai, Szalai Zoltánné, az acsádi Vas Megyei Időskorúak Szociális Intézete dolgozója, Vendliné Takács Gyöngyi, a szombathelyi Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet munkatársa, Szabóné Stupics Zita, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltsége dolgozója.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójának dicséretében részesült: Vági Béláné (SZGYF Vas Megyei Kirendeltség), Tóth Mercedes (SZGYF Vas Megyei Kirendeltség), Némethné Baráth Anikó (Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóháza Vasvár), Horváth Artur (az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény igazgatója).

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerését vehette át Béry Annamária, a vasvári Vas Megyei Idősek Otthona dolgozója.

Az eseményen bejelentették, hogy Fekete Árpád, a szakosított szociális intézet igazgatója Pro Caritate Díjat vehetett át Budapesten Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!