Hírek

2015.12.09. 16:23

Ahol a kétéves már rangidős: így reagálnak a legkisebbek a vépi Mikulásra

A baba-mama klub tagjai időről időre összejönnek, hogy tapasztalatot cseréljenek, szerda délelőtt azonban egészen más okból gyűltek össze Vép apróságai.

Budai Dávid

Minden hónap utolsó szerdáján tíz és dél között a gyesen lévő vépi anyukák, ha csak tehetik, elmennek a baba-mama klubba. A foglalkozásokat Horváthné Tóth Csilla és Horváth Anita körzeti védőnők tartják a művelődési házban. Megtudtuk, ilyenkor kötetlen beszélgetéseket tartanak, ahol a szülők megoszthatják tapasztalataikat, élményeiket gyermekeikkel kapcsolatban. Persze arra is jók ezek az összejövetelek, hogy a szülők egymást megismerjék, Illetve a gyerekeket is egymáshoz szoktatják, hiszen a babák még nem járnak társaságba.

Ezeken a foglalkozásokon egy kétéves már rangidősnek számít. A kicsik itt találkozhatnak kortársaikkal, ezért a rendszeres baba-mama klubtagok könnyebben illeszkednek majd be a bölcsibe és az oviba, ha eljön az idő. Horváth Anita elmondta, igény szerint szakembereket is hívnak a foglalkozásokra. Volt, hogy jógaoktató tanított, most azonban egészen más szakember látogatta meg a klubtagokat. A gyerekek kedvence, a Mikulás jött el a kicsikhez és természetesen hozott is mindenkinek ajándékot. Ahogyan az már lenni szokott volt, aki bátran a Télapó ölébe pattant és volt, aki megszeppent. Akárhogyan is, ajándék mindenkinek járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!