Hírek

2015.12.03. 13:44

Milyen lesz a digitális város? – Szombathelyen ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetségének Informatikai Albizottsága

Szombathelyen tartja kétnapos ülését a Megyei Jogú Városok Szövetségének Informatikai Albizottsága.

Nyolc napirendi pontot tárgyaltak, köztük a digitális város megvalósításának lehetőségeiről, adatvédelemről és közigazgatási rendszerekről esett szó. Az albizottság célja, hogy informatikai eszközökkel hatékonyabbá tegye a hivatali munkát és az ügyfélkiszolgálást.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége 1990-ben alakult meg. 23 tagja van, fő célja a települések érdekképviselete, érdekvédelme és az önkormányzati működés fejlesztése. A szövetségen belül négy kollégium, három szakmai bizottság és kilenc albizottság jött létre, ezek egyike az Informatikai Albizottság, amelynek vezetője 1996 óta Szombathely mindenkori polgármestere.

"A Megyei Jogú Városok Szövetsége és annak minden bizottsága, albizottsága nagyon fontos kérdésekben dönt és irányt mutat. Ezért számunkra nagyon fontos ez a betöltött funkció, hogy mi vagyunk az informatikai bizottság meghatározó emberei" – mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester.

Az informatikai albizottság ötödik alkalommal ülésezett Szombathelyen. A szakmai találkozón azokkal a sürgető közigazgatási fejlesztésekkel foglalkoztak, amelyek a következő években megjelennek a hivatal működésében, valamint a lakossági szolgáltatásokban.

"Ezek közül az egyik az Alkalmazásszolgáltató Központ – röviden ASP – kifejlesztése, ami több közigazgatási rendszert takar, gazdálkodástól, ügyfélszolgálaton át az adóbevallásig, és egyéb ilyen rendszerekről beszélgetünk, hogy milyen formában kellene országos szinten megteremteni" – ismertette Keringer Zsolt, az Informatikai Kabinet osztályvezetője, az albizottság titkára.

A megyei jogú városok szerepe informatikai szempontból kiemelt, hiszen komoly ügyfélforgalmat bonyolítanak. Az albizottság legfőbb célja, hogy a hivatali, ezen belül az ügyfélszolgálati munka gördülékenyen folyjon. Mindezt hatékony számítógépes alkalmazásokkal segítenék elő. Ilyen jó gyakorlatokból többet is ismertettek az ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!