Hírek

2015.12.15. 13:14

Szombati gyilkosság: kenyérvágó késsel szúrták nyakon a szombathelyi férfit

Szombathely – Szombaton éjjel történt az emberölésbe torkollt szóváltás Szombathelyen. Negyven perc alatt meglett a gyanúsított, most indítványozza a férfi előzetes letartóztatását a Vas Megyei Főügyészség.

Bakos Ágnes

A megalapozott gyanú szerint a püspökmolnári férfi azért ment fel az ismerőse szombathelyi lakására, hogy ott töltse az éjszakát és egy harmadik férfi is volt a lakásban. Összevesztek, majd a vita hevében a gyanúsított egy kenyérvágó késsel nyakon szúrta a lakás tulajdonosát. Elmenekült a tettes, körülbelül fél óra alatt elfogták – emlékeztet közleményében dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A vád feltehetően emberölés lesz.

A Vas Megyei Főügyészség szerint elszökhet, elmenekülhet a gyanúsított – ezért indítványozzák, hogy a nyomozás idejére maradjon előzetes letartóztatásban.

A házban, ahol az emberölés történt, úgy tudják, visszajáró vendég volt a gyanúsított.

Azt mondták, rendes embernek tűnt, többször kapott szállást a megölt férfitól, amikor éppen Szombathelyen kapott munkát és nem tudott bejárni.

Az ügyészségi közlemény szerint három ember volt a lakásban, amikor történt az eset – a házban több férfiról beszélnek. Rendszeres volt, hogy alkoholos italért cserébe szállást adott hajléktalan ismerőseinek a megölt férfi – legalábbis ezt beszélik a helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!