Hírek

2015.12.21. 13:03

Több mint 1,5 millió forint a kár! Csaló nők ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség

Szombathely – Hitelközvetítés volt az ürügy, amivel 11 embert vert át a két nő, akik a börtönben ismerkedtek meg és lettek „üzlettársak”. Letöltendő börtönbüntetést indítványoz az ügyészség, ugyanis különösen visszaeső vádlottakról van szó.

Bakos Ágnes

Üzletszerűen elkövetett csalás a vád a két nővel szemben, akik tavaly márciustól júliusig „tevékenykedtek” ál-hitelközvetítőként. Több mint 1,5 millió forintot csaltak ki 11 embertől.

Osztrák bankkölcsönökkel hitegették „ügyfeleiket”, akiktől fordítási költség, valamint ügyintézési díj címén kértek pénzt. Volt, akitől 47 ezer forintot, de olyan is, akitől 650 ezer forintot.

A másodrendű vádlott volt a segítő, aki banki alkalmazottnak adta ki magát és egy egész személyiséget épített magának: Stefanek Klaudia néven tárgyalt, levelezett, telefonált a kiszemeltekkel.

A beszedett pénzt eszük ágában sem volt befektetni, elköltötték. Ahogy dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész közleménye fogalmaz: „a sértettekkel nem számoltak el, vállalt kötelezettségeik teljesítésére sem szándékuk, sem reális esélyük nem volt”.

Pénzbüntetést és letöltendő börtönbüntetést indítványoz a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a különös visszaeső vádlottakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!