Hírek

2016.01.20. 14:43

A magyar FBI nyomoz a vasi polgárőröknél

Információink szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást a Vas Megyei Polgárőr Szövetségnél eltűnt milliók után.

Budai Dávid

Információink szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNyI), vagy ahogyan sokan emlegetik, a magyar FBI nyomoz a Vas Megyei Polgárőr Szövetség (VMPSZ) volt elnökének, Krug Gusztávnak az ügyében, aki – mint azt korábban megírtuk – több millió forinttal nem tud elszámolni és ezért január 5-én lemondott tisztségéről. Úgy tudjuk, az egyesületeknek járó pénzek kifizetése már 2014-ben akadozott, a 2015-ös évre vonatkozó támogatási szerződésből pedig semmi sem lett.

Krug Gusztáv Fotó: Országos Polgárőr Szövetség

Egy neve elhallgatását kérő Vas megyei polgárőr elmondta, pénzt azóta sem kapott egyesületük, sőt még az ígért gyorssegélyre sem számíthatnak, amíg az ügy le nem zárul, pedig ez feltehetően még odébb van. Az ügyben kerestük az Országos Polgárőr Szövetséget és a VMPSZ megbízott elnökét, Horváth Tibort is, de nem jártunk sikerrel. Természetesen szerettük volna Krug Gusztávot is megszólaltatni, ám a volt elnök telefonja ki van kapcsolva. A VMPSZ február 13-ára rendkívüli közgyűlést hív össze, ahol megválasztják a Vas Megyei Polgárőr Szövetség új elnökét.

Kapcsolódó cikk:

Balhé a vasi polgárőröknél – Több millió forinttal nem tud elszámolni az elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!