Hírek

2016.01.08. 09:44

Balhé a vasi polgárőröknél – Több millió forinttal nem tud elszámolni az elnök (frissítve)

Több millió forinttal nem tud elszámolni az elnök. A megyei polgárőr szövetségek hónapok óta nem kaptak pénzt, többen ellehetetlenültek.

Budai Dávid

Rendkívüli, kibővített elnökségi ülést tartott január 5-én Szombathelyen a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége. A tanácskozáson jelen volt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is, és ott voltak a Vas MPSZ felügyelő és ellenőrző bizottságának tagjai is. Az ülésen Krug Gusztáv bejelentette: lemond megyei elnöki tisztéről, egyben kilép a Polgárőrség szervezetéből. Úgy tudjuk, a lemondás oka, hogy az elnök több millió forinttal nem tud elszámolni. Egy neve elhallgatását kérő polgárőr elmondta, hónapok óta nem kaptak pénzt, ő szinte mindenki panaszkodik, több szövetség ellehetetlenült. A polgárőrök saját zsebből tankolják az autókat.

Krug Gusztáv Fotó: Országos Polgárőr Szövetség

Úgy tudjuk, a pénzek kifizetése már 2014-ben akadozott, a 2015-ös évre vonatkozó támogatási szerződésből pedig semmi nem lett, mint megtudtuk: kétszer 75 ezer forintról van szó. Az első részletet formai hibákra hivatkozva nem kapták meg, a második részletnél pedig – amely egyébként szeptember 15-én lett volna esedékes – már csak az ígérgetés és a határidő tologatása ment. Decemberben már többen azt gondolták, hogy a pénzzel az elnök, nem fog tudni elszámolni. Azt, hogy pontosan mekkora összeg hiányzik, egyelőre nem tudni, de az egyik Vas megyei polgárőr egyesület elnöke szerint a második félévre járó támogatást senki nem kapta meg. Ez pedig a vasi egyesületek száma szorozva 75 ezer forinttal. Azt, hogy mekkora ez az összeg, egyelőre nem tudni, de értesüléseink szerint 6-9 millió forintról lehet szó. Telefonon sikerült elérnünk a leköszönő elnököt, Krug Gusztávot, aki azonban a vizsgálat lezárásáig nem akart nyilatkozni.

A megyei szövetség elnöksége döntött róla: február 13-ára rendkívüli közgyűlést hívnak össze, amelyen megválasztják a Vas Megyei Polgárőr Szövetség új elnökét. Az OPSZ elnöke soron kívüli általános pénzügyi vizsgálatot rendelt el a Vas Megyei Polgárőr Szövetségnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!