Hírek

2016.01.22. 09:59

Beigazolódtak a Jobbik félelmei – Vasi földek is külföldi kézbe kerültek

Szombathely – „Azé a föld, aki lenyúlja” – így foglalta össze Balassa Péter, szombathelyi önkormányzati képviselő a már lezárult földárveréseket. Folytatja a Jobbik a tiltakozást.

Bakos Ágnes

Beigazolódtak a félelmeik, ugyanis nem „kérges tenyerű gazdákhoz”, hanem külföldiekhez és kormányközeli oligarchákhoz és „haverokhoz” kerültek a földterületek – mondta el Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője.

Fotó: Unger Tamás

A földhivatal épülete előtt számoltak be a novemberben kezdődött és már lezárult árverésekről: összességében háromszáz hektárnál is több földet szereztek meg Vas megyében külföldiek. A legtöbbet egy Marcus Dörr nevű személy vásárolt. Az új tulajdonosok srófolhatják a bérleti díjat, akár az eddigi ár sokszorosát elkérhetik a bérlőtől – ettől tart a Jobbik.

– Nincs megállj, hiszen eddig 61 százalékát adták el a földeknek és februárban folytatódnak az árverések – mondta Balassa Péter.

– Ez már helyi, Vas megyei probléma is, a Jobbik folytatni fogja a tiltakozást, az Országgyűlésben is – zárták a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!