Hírek

2016.01.20. 15:45

DK: egymást érik a prémiumkifizetések a két legnagyobb városi tulajdonú cégnél Szombathelyen

Szombathely – A Demokratikus Koalíció szombathelyi szervezete két szombathelyi cég vezetőségének – szerintük erősen vitatható – juttatásáról tartott sajtótájékoztatót.

Simán Klára

Kelemen Krisztián képviselő és Szuhai Viktor elnök a VASIVÍZ Zrt. és a SZOVA Zrt. nevét említette példaként. Közölték véleményüket és elvárásaikat is.

Múlt év végén a kormány eltörölte az állami cégek vezetőinek eddig előírt felső (kétmillió forintos) fizetési határát, és ötmillióra emelte azt – hangzott el a sajtótájékoztatón. Mindez csak az alapbér, erre jön még a prémium és a különböző juttatások is – mondta a Demokratikus Koalíció szombathelyi szervezetének két képviselője, Kelemen Krisztián és Szuhai Viktor. Szerintük mindeközben a dolgozók fizetése semmivel nem lett magasabb, sőt, a legkevesebbet keresőké még csökkent is.

A két ellenzéki politikus szerint Szombathelyen a két legnagyobb városi tulajdonú cégénél, a VASIVÍZ Zrt.-nél és a SZOVA Zrt.-nél egymást érik a jutalom - vagy prémiumkifizetések - ezzel nem jogi, hanem etikai problémáik vannak. Hangsúlyozták, hogy emellett mindkét cég rossz anyagi körülmények között működik.

Javaslatuk, hogy a város összes cégénél valódi teljesítményen alapuló, szigorú prémiumkiírás legyen, amelyet a város közgyűlése hagy jóvá és veszteséges cégnél ne történhessen jutalom kifizetése. Céljuk, hogy ne lehessen eltitkolni a béren felüli juttatások kifizetését, minden cégben kötelező legyen az ellenzéki kontroll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!