Hírek

2016.01.17. 08:58

Nem tapad, porzik – Vasárnap délelőtti hóesés Vas megyében

Körkép – Egyelőre Kőszeg környékén maradt meg lepel mennyiségű hó Vas megyében. Már délebbre, keletebbre is esik: Sárvár felé intenzívebben, Szombathelyen kevésbé.

Bakos Ágnes

Reggel hét óra után kezdődött a havazás Szombathelyen – jelentette Pétervári Tibor meteorológiai észlelő. Az erősen felhős éjszaka nem engedte, hogy kemény fagyra ébredjen a város: -1,8 °C volt a vasárnap reggeli minimum hőmérséklet.

Vépről havazást, Egyházasrádócról hószállingózást jelentettek az észlelők.

Sárvár felé intenzívebb volt a havazás: a főutakon megmaradt a lepel vastagságú hó. Inkább porzott, mint csúszott, vagyis kevésbé balesetveszélyes, mint a nagyobb víztartalmú téli csapadék, de nem árt az óvatosság.

További jelentős csapadék-utánpótlás nem látszik a következő hét napra a szombathelyi előrejelzésben, sőt: napos, változóan felhős, felhős óráink lesznek, sem esőt, sem havat nem jelez a meteorológiai szolgálat. Közben fagypont körüli maximum hőmérséklettel kell beérnünk a jövő héten Szombathelyen, a napi minimum értékek -8 és -5 °C között, körül alakulnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!