Hírek

2016.01.30. 11:45

Sztriptíz és Hókefélke a színpadon - Ilyen volt a híres büki asszonyfarsang

Bük - Rekordot döntött idén a büki asszonyfarsang: 460 foglalást regisztráltak, ennyien érkeztek a kistérségből – mondta el kérdésünkre Giczi Ildikó, a Büki Művelődési és Sportház kulturális rendezvényszerezője. A legkülönbözőbb korosztályból érkeztek hölgyek nevetni, táncolni.

Simán Klára

A nők egymás közt sokkal felszabadultabbak, mint amikor a férfiak is jelen vannak - utalt a teremben uralkodó hangulatra Giczi Ildikó. Alig kezdődött el a buli, máris táncoltak, egymással könnyebb és – úgy látjuk - ez valóban arról szól, hogy a nők jól érezhessék magukat, nem pedig arról, hogy „levadásszák” a másik nemet, vagy fordítva. Ennek ellenére a hölgyek kiöltöztek, csinosak voltak – bizonyítva ezzel is azt, hogy tényleg nem az „erősebbik” nemnek csinosítják ki magukat a „gyengébbek”, hanem önmaguknak és persze a riválisoknak...

A kistérséget ezzel a specialitásunkkal mozgósítjuk minden évben – jelezte a főszervező. Hozzátette: a büki asszonyfarsangnak már négy évtizedes hagyománya van, először csak egy kis teremben gyűltek össze a nők egy kis pletykálkodásra, táncra, vacsorása és nasira. Most már kinőtte magát a buli, emiatt kellett a helyszínt is módosítani.

Most nem a férfiak kifigurázásról szólt a buli, inkább paródiák, erotikus humorral fűszerezett előadások szórakoztatták a több száz nőt – köztük Hókefélke, a kisváros egyik kedvencének főszereplésével; sztriptízével előbb öt srác, majd két serpenyős férfi kapott üdvözlő füttyöket a nőktől a színpadon. Aztán a központ igazgatója, Tóth Tamás sütiket – mi mást? - adott át a bátor szereplőknek. (A férfiakat például érdekes, félgömb alakú, mondjuk úgy, hogy a biológia órákra emlékeztető édességgel jutalmazta.

„Hölgyeim és uraim” - ezzel a nem ide passzoló, ám reflex-szerű köszöntéssel többször is megnevettette a nőket a bakizóigazgató, Tóth Tamás, aki egy alkalommal kendőben és kötényben is megmutatta magát a színpadon. Köszöntője nem nélkülözte a humort.

A 12 éves vendégtől a 80 körüli asszonyokig minden korosztály képviseltette magát. Az asztalokon házi készítésű finomságok – főként persze sütik - sorakoztak, gyorsan fogytak természetesen.

Férfiak alig mertek betévedni, még a biztonsági szolgálat emberei is kaptak pár keresetlen, ironikus szót a bálozó nőktől.(Az épület előtt is körbenéztünk: kíváncsiskodó férfiak, fiúk csoportjaiba botlottunk - igaz, csak tisztes távolból lesték, mi történik bent)

Ami pedig a terveket illeti: érdemes készülni a következő asszonyfarsangra, ugyanis – míg most nem volt jellemző az álarc sem – jövőre állítólag már kötelező lesz a jelmez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!