Hírek

2016.02.23. 10:44

Ünnepi közgyűlést tartottak a kőszegi tűzoltók

Február 21-én tartotta közös, 148. ünnepi közgyűlését a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság és a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A rendezvény elöljárója Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese volt.

A közgyűlés napirendi pontjai szerint haladva elsőként Stipkovits István, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd megtette elnöki beszámolóját. Őt Schwahofer Károly, önkormányzati tűzoltóparancsnok ismertetője követte, aztán a tavalyi évi költségvetésről és az idei tervekről is szó esett.

A Polgári Törvénykönyv változásai miatt szükségessé vált az egyesület alapszabályának módosítása, melyre a közgyűlés megfelelő alkalmat adott.

A beszámolókat követően nem maradhatott el az elmúlt év során kiemelkedően teljesítő önkéntes tűzoltók munkájának elismerése sem. Külön köszöntötték Markovits József, aki 50 év szolgálat után vehetett át jutalmat. A kitüntetések sorát a tűzoltó egyesület női raja követte, akik idén ünneplik húsz éves fennállásukat.

Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ünnepi beszédében megköszönte a 2015. évi munkát és gratulált az elismerésben részesülőknek, végül pedig Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese ugyancsak köszöntet mondott az önkéntes tűzoltóknak, akik szükség esetén hatékonyan támogatják a hivatásosok munkáját, kiemelte a szakszerű feladatellátást, és azt, hogy ha kell, azonnal indul a segítség a bajbajutottakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!