Hírek

2016.03.08. 19:37

A bűncselekmények száma Sárváron évek óta csökken

Sárvár - A Sárvári Rendőrkapitányság végezte tavaly a megyében a legeredményesebb nyomozati munkát - derült ki a kapitányság évértékelőjén, amelyen részt vett dr. Tiborcz János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány is.

Pajor András

A rendőrkapitányság nemrég felújított épületében tartott értékelőn az állomány mellett részt vettek Sárvár önkormányzatának vezetői, a járási bíróság és ügyészség vezetői, valamint a többi együttműködő partner képviselői.

A Sárvári Rendőrkapitányság illetékességi területén a bűncselekmények száma évek óta csökkenő tendenciát mutat. Egy egész országra kiterjedő internetes áruvásárlási csalás miatt itt indult 146 rendbeli bűncselekményt nem számítva a bűncselekmények száma 566 volt, ami 13 százalékos csökkenést jelent az előző évhez viszonyítva.

- A nyomozás eredményességi mutatója az összes, rend-őri eljárásban regisztrált bűncselekmény tekintetében 70 százalék volt. Ezzel az eredménnyel a megye kapitányságai közül az első helyet szereztük meg - összegezte az elmúlt évet Fekete Géza alezredes, kapitányságvezető. A sárvári rendőröknek az ország más részein is helyt kellett állniuk. A migrációs válság miatt a déli határszakaszon teljesítettek szolgálatot jó néhányan.

A rendőrfőkapitány szerint a sárvári rendőrök megyei összehasonlításban is jól szerepeltek.

- A szilárd közbiztonság alapja a felkészült rendőri állomány, a területen élő jogkövető állampolgárok és a közrendért sokat áldozó önkormányzatok összefogása - állapította meg dr. Tiborcz János dandártábornok. A sárvári rendőrök célja az idei évben is ki-emelt hangsúlyt fektetni a lakosság biztonságérzetének szinten tartására, a rendőri intézkedések szakszerűségének és kulturáltságának további javításával, a jogsértésekre történő azonnali reagálással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!