Hírek

2016.03.17. 12:55

Csak Vas megyében lesz menekülttábor?

Körmend, Szentgotthárd – Őrzési pontok, nem befogadóállomások lesznek Körmenden és Szentgotthárdon - mondta Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője.

Bakos Ágnes

- A kormány felhatalmazta Pintér Sándor belügyminisztert a magyarországi befogadóállomások felszámolására, neki kell mérlegelnie, hogy van-e további szükség rájuk - ezt mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Hangsúlyozta, hogy sem Szentgotthárdon, sem Körmenden nem hoznak létre befogadóállomást, a két Vas megyei településen „biztonságos őrzési pontokat” alakítanak ki arra az esetre, ha Magyarországon a jelenleginél nagyobb számú bevándorlót kellene elhelyezni.

Ideiglenes őrzésre lesznek csak alkalmasak a körmendi sátrak Fotó: Szendi Péter

Azért volt ismét a figyelem középpontjában a két vasi város, mert egy, az mno.hu oldalon is megjelent cikkben Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője azt nyilatkozta: - Két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell.

Szerinte a Körmendre és Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszüntet a közeljövőben a kormány. Nem kapott erről semmilyen hivatalos értesítést sem Szentgotthárd, sem Körmend - mondta el megkeresésünkre Bebes István, Körmend polgármestere és Huszár Gábor, Szentgotthárd első embere. Bebes István azt mondta: nem lesz alkalmas a körmendi tábor állandó tábornak. Huszár Gábor pedig megismételte: még fel sem épült a tervezett tábor Szentgotthárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!