Hírek

2016.03.29. 08:27

(Csoki)nyuszi ül a fűben - Elrejtett ajándékokat kerestek a gyermekek

A többéves hagyományhoz híven idén is megrendezték a húsvéti gyermekprogramokat a Vasi Múzeumfaluban.

Vadas Krisztina

Hétfőn délelőtt izgatott gyermekek nevetésétől volt hangos a Vasi Múzeumfalu: sokan jöttek el a népszerű tojásvadászatra. Aki eljött, izgágán futkosó gyermekeket láthatott mindenfelé. Nem csoda, hiszen mindenki célja az volt, hogy megtömje csokival a táskáját, kosarát. Ehhez pedig nemcsak gyorsnak, hanem szemfülesnek is kellett lenni.

Persze annak könnyebb dolga volt, aki korán érkezett, de a későn jövőknek is jutott még bőven a fűben lapuló édességekből, és a fákon lógó meglepetésekből.

Szerencsére az időjárás is kedvezett: verőfényes napsütésben élvezhették a színes programokat kicsik és nagyok egyaránt. Többen meg is jegyezték, rég volt már ilyen kellemes húsvét.

A Vasi Múzeumfalu munkatársai az igazi ünnepi jelképekről is gondoskodtak: a nyuszi- és báránysimogatónál sok gyermek verődött össze, hogy testközelből tanulmányozzák az állatokat.

A nagyobbakat délután kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várták. A lányoknak csönkölés, a fiúknak tojásba vágás volt a prog-ram, persze mindezek mellett számos más dologban is kipróbálhatták  magukat: a megyei értéktárba bekerült

gencsapáti tojáskarcolás rejtelmeibe is beleshettek, és a tavaszi népszokásokkal is megismerkedhettek.

Aki elfáradt a sok játékban, az a folklórműsor alatt megpihenhetett, új erőre kapva pedig elsajátíthatta a népi táncok alaplépéseit.

Végül a fiúk és férfiak a hölgyeket locsolóversekkel örvendeztették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!