Hírek

2016.03.16. 14:37

Elítélték a csecsemőrablókat Szombathelyen – Két vádlott fellebbez

Szombathely – Az első- és a másodrendű vádlott is hét évet kapott, a harmadrendű 200 ezer forint pénzbüntetést. Ketten fellebbeznek, de börtönben maradnak, előzetesben.

Bakos Ágnes

2014 nyarán történt a csecsemőrablás Szombathelyen – addig példa nélküli esetről van szó.

A Markusovszky kórház szülészetéről vitték ki a babát, egy óra alatt elfogták a gyerekrablókat a rendőrök.

Az ügyről részletesen beszámoltunk: https://www.vaol.hu/rendorsegi/maganak-lopta-el-hedit-az-ot-fiu-utan-talan-kislanyt-akart-a-no-ez-is-lehetett-a-motivacio-1633349" target="_blank"

Szerdán ítélet született a gyerekrablás ügyében.

A Szombathelyi Járásbíróság, dr. Farkasné dr. Diós Mária tanácsa bűnösnek mondta ki az első- és a másodrendű vádlottakat: társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és társtettesként elkövetett családi jogállás megsértése bűntettének kísérletében.

Fotó: Unger Tamás

A másodrendű vádlott felbujtó volt hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A harmadrendű vádlott szintén bűnös: hamis magánokirat felhasználásának vétéségben.

A tényállás szerint, a gyerek „csak eszköz” volt a csecsemőrablóknak. Az asszony ugyanis elhatározta, hogy Ausztriában dolgozó, jól kereső élettársától tartásdíjat követel – miután azt mondja neki, tőle van a kisbaba. A nő azt tervezte, sajátjaként neveli fel. Tettestársainak 100-200 ezer forintot ígért a segítségért, ha sikerül a terve.

A vádirat szerint, a vádlottak több Vas megyei kórházban tartottak terepszemlét – ezt alaposan előkészítették, hiszen hamis ápolói munkaszerződéseket gyártottak.

2014. július 9. volt az a nap, amikor az asszony és az egyik segítője bejutott a szombathelyi kórházba, magukhoz vettek egy egynapos csecsemőt, majd kisétáltak.

Egy óra alatt meglett a baba, sértetlenül visszakerült az édesanyjához.

Meglettek a tettesek is, akik most hét-hét év börtönbüntetést kaptak. Feltételesen öt év után bocsáthatóak szabadlábra. A társuk, aki az ápolói munkaszerződéseket gyártotta, 200 ezer forint pénzbüntetést kapott – ő nem fellebbez.

A csecsemőrablást kitervelő asszony és az unokaöccse, a „segítője” börtönben maradnak, előzetesben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!