Hírek

2016.03.30. 09:54

Gyorsak és pontosak a vasi ügyészi szervek – Évet értékelt a megyei főügyészség

Szombathely – Összügyészi értekezletet tartottak Szombathelyen. Az értékelésen kiderült: bűnügyekben, kiemelt intézkedésekben is élen jár Vas megye országos összehasonlításban.

Bakos Ágnes

– Szakszerűen, törvényesen, hatékonyan látták el feladataikat a Vas megyei ügyészi szervek – értékelt dr. Simon József főügyész a Vas Megyei Főügyészségen megtartott évértékelő összügyészi értekezleten.

A vasi eredmények, a helyi ügyészi munka mutatószámai is a hatékonyságot jelzik: több területen az országos átlagot, és saját korábbi jó eredményeiket is meghaladták a 2015-ös munka eredményei.

– Vas megye az ország bűnügyileg legkevésbé fertőzött területéhez tartozik és az ismertté vált bűncselekmények száma csökkent az előző évihez képest – ismertette az ügyészség büntetőjogi tevékenységéről dr. Székely Tamás főügyész helyettes.

Fotó: Vas Megyei Főügyészség

A kiemelt intézkedésekre sem lehet panasz Vas megyét illetően:

– A benyújtott kiemelt ügyészi intézkedések tekintetében a Vas megyei ügyészi szervek országos viszonylatban is megállják a helyüket – hangsúlyozta az értekezleten Tánczosné dr. Kiss Éva főügyész helyettes.

Szakszerűség és időszerűség – ezekkel a szavakkal jellemezte a vasi munkát dr. Lajtár István legfőbb ügyész helyette. Külön kihangsúlyozta, hogy országosan is példaértékűek a vasi eredmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!