Hírek

2016.03.09. 15:14

Hiányozni fog a csapat - Dávid Noel és Bársony Dóra távoznak a szombathelyi diákönkormányzat éléről

Szombathely - Egy évig vezette Dávid Noel diákpolgármester és Bársony Dóra diákalpolgármester a Városi Diákönkormányzatot. Az új év azonban új diákvezetőket is hoz magával. A búcsú előtt Noel és Dóri értékelték a mögöttük lévő évet.

Vadas Krisztina

Bársony Dórit és Dávid Noelt az új választás napján csíptük el. Mindketten izgatottak voltak, de szemükből némi szomorúság sugárzott. Sajnálják, hogy lezárul ez a korszak.

Elsőként mi mást kérdezhettünk volna tőlük, mint hogy milyen volt az elmúlt év. - Nehéz - vágják rá szinte egyszerre, de gyorsan hozzáteszik, hogy a világon semmiért sem cserélnék el ezt az időszakot.

- Az elmúlt években is jól működött a Városi Diákönkormányzat, de a csapat sosem volt még ennyire összetartó, mint most. Mondhatni családdá lettünk - meséli Noel. Dóri hozzátette, hogy ez is volt a céljuk, hiszen összetartás nélkül eredményeket sem lehet elérni.

- Gyakran tartottunk gyűléseket, hogy minél többször találkozzanak és ismerkedjenek a VDÖK tagjai. Ennek érdekében sokat játszottunk közösségfejlesztő játékokat is - mondja Dóri.

Fotó: VN-archív

Ez volt a fő cél a 2015. márciusi megválasztásuktól kezdve, a csapatépítés végül a képzési táborban teljesedett ki júniusban.

- Őrimagyarósdra mentünk egy ifjúsági táborba, ahol három napig főként azzal foglalkoztunk, hogy összekovácsolódjunk. Itt alakult ki a diákönkormányzat kemény magja. Persze mellette tanultunk is, főleg rendezvényszervezést - emlékezik vissza a leköszönő diákpolgármester. A nyár további része inkább pihenéssel telt, augusztus végén látták vendégül az erdélyi testvérváros fiataljait: részt vettek a karneválon, várost néztek és nosztalgiáztak. Szeptembertől aztán beindult a pörgés: nem sokkal a sulikezdés után vízipisztoly-csatára hívták Szombathely diákságát. A program nagyon jól sikerült: 12 iskola 14 csapata küzdött meg egymással.

- Már itt látszott, hogy valami változás indult el a diákoknál. Ezalatt azt értem, hogy eddig egy dökös programra sem jöttek el ennyien, de itt még nem mertünk messzemenő következtetéseket levonni. Azt hittük, csak a kitolódott nyár miatt voltak ennyire lelkesek - mondja Noel.

Később aztán bebizonyosodott, hogy nem erről van szó, hanem valóban sikerült a két diákvezetőnek felrázni a város diákközösségét.

Dóri és Noel szívesen nosztalgiázik, látszik az arcukon, ahogy kavarog bennük a sok emlék. Sugárzik róluk, hogy szívüket-lelküket beletették a munkába.

A visszaemlékezést 2016 januárjánál folytatjuk: ekkor a szombathelyi diákok utaztak Erdélybe egy egyhetes sítáborba. Boldog volt a viszontlátás, az ottani fiatalok nagyon várták már őket.

- A baráti beszélgetések sem maradhattak ki a programból, de emellett rengeteget síeltünk. Vagy legalábbis próbálkoztunk - mondja nevetve Dóri.

A hazaérkezés után belevágtak az ötödik városi gólyaavató szervezésébe. A program annyira jól sikerült, hogy nem túlzás azt állítani: országos szinten is rekordokat döntögetett.

Rengeteg az emlék és a mesélnivaló, időnk azonban korlátozott, így nem marad más hátra, minthogy megkérdezzem: mi fog nekik a legjobban hiányozni.

- A csapat. A diákok. A programok: egyszóval minden - mondja Noel. Dóri helyeslően bólogat, de még hozzáteszi: azért nem szakad meg teljesen a kapcsolat, az új vezetők munkáját a háttérből továbbra is segítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!