Hírek

2016.03.28. 17:51

Húsvét: balesetek, lakástüzek és garázdaság a hosszú hétvégén

Megyei körkép – Lángolt egy családi ház Sárváron, főzés közben gyulladt ki egy konyha Szombathelyen, de Szentgotthárd mellett is tudunk égési sérülésről. A rendőrök segítségét is többször kérték.

Simán Klára

Csak a húsvéthétfő telt (eddig) nyugalomban a katasztrófavédelmi szakembereknek. Nagyszombaton két tűzhöz és egy balesethez riasztották a tűzoltókat. Utóbbinál a sárvári hivatásos állomány avatkozott közbe, mert Vát és Sárvár között az M86-os autóútról csapódott az árokba egy személyautó – ketten sérültek a balesetben. Az autót a sárváriak áramtalanították.

Az említett fürdővárosban a Berzsenyi utcában égett egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, elzárták a gázt az épületben, és védősugár fedezete mellett, légzőkészülékben három eszméletlen állapotban lévő sérültet hoztak ki – mondta el összefoglalójában Balogh Nikoletta tűzoltó főhadnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A sérülteket átadták a mentőknek, akik azonnal kórházba szállították őket. (Időközben egyébként a gázt egy időre lezárták az épületben, mert a gázóra is sérült a tűzben.) A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

Tűz gyulladt ki a szombathelyi Barátság utca egyik konyhájában is: főzés közben a tűzhelyen lévő olaj kapott lángra, és sajnos vízzel próbálták meg ezt eloltani – ennek következményeként hirtelen robbanásszerű jelenség keletkezett. A konyha fala bekormozódott, a konyhabútor megégett és az erkély nyílászárója is károsodott. Úgy tudjuk, egy ember szenvedett enyhébb égési sérüléseket. A szombathelyi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd lefóliázták a kitört nyílászárót, és átszellőztették a lakást.

Húsvétvasárnap két szabadtéri tűzhöz riasztották az egységeket: az avar és a gaz kapott lángra a megyeszékhely környékén, illetve Jánosházán. Előbbihez a szombathelyi hivatásos, másikhoz a jánosházi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, ők oltották el a tüzet.

Szarvas okozott balesetet Vasvár és Alsóújlak között: egy autó letért miatta az útról, átrepült az árkon és oldalára borulva állt meg. A vasvári önkormányzati tűzoltók – az áramtalanítás után - kerekeire állították a járművet.

Ami a vasi rendőrséget illeti, a mai összegzés szerint a helyi kollégák intézkedtek egy verekedés helyszínén húsvétvasárnap hajnalban Szombathelyen. Az egyik szórakozóhely előtt tettlegességbe torkollott több ember vitája. A 36 éves K. Elemér batyki, a 27 éves D. Adorján, a 43 éves T. Károly és a 21 éves T. Károly zalaszentgróti lakosok előzetes szóváltás után bántalmaztak egy zalabéri nőt és két férfit. A rendőrök elfogták, előállították és kihallgatták őket. Ellenük csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Továbbá egy férfi kérte a rendőrség segítségét szintén vasárnap Szombathelyen, mert a fia a házuk udvarán tört-zúzott. A helyszínre érkező rendőrök azt látták, hogy a 30 éves H. János szombathelyi lakos a bejelentő házának ablakát betörte és egy fiatal fiút bántalmazott. Elfogták, előállították és kihallgatták. Ellene garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Vasárnap reggel az előző napot számokban összesítette a rendőrség: eszerint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kettő könnyű sérüléssel végződött és kettő, anyagi kár bekövetkezésével járó közúti közlekedési baleset történt. A rendőrök három embert fogtak el bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és hat személyt állítottak elő.

Ami pedig a húsvéti szondáztatást, alkoholos állapot miatt bekövetkezett esetleges baleseteket, egyéb eseményeket illeti; összesített adatokról még nem tudunk.

A mentőszolgálatnak nem volt a húsvéttal összefüggő vonulása – mondta dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezetének igazgatója. Mint mondta, szokásos esetszámuk volt, nem vonultak többet, mint hétköznap szoktak. Megtudtuk, hogy a többi között egy Szentgotthárd melletti településre (vélhetően Kondorfára) égés miatt riasztották őket, a sérültet a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház égésplasztikai osztályára kellett szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!