Hírek

2016.03.19. 13:09

Korszakváltás a VOSZ-nál - 18 évi elnökség után Szőnye József utóda Szárnyas János lett

Kőszeg - A vállalkozói világ a nemzetgazdaság lelke. Ezekben a hónapokban érdekvédelmi szervezetében, a VOSZ-ban tisztújító választások zajlanak országszerte. Pénteken estébe nyúlt a vasiak zártkörű választása.

Némethy Mária

Az idei év elején a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében (VOSZ) teljes körű tisztújítás zajlik. A szövetség alapszabálya és elnökségi döntése szerint a megyei szervezetek februárban, márciusban tartják területi küldöttválasztó gyűléseiket.

Vas megyében ez pénteken estébe nyúlóan zajlott Kőszeg egyik vendéglátó egységében. Mivel egy fő híján nem volt határozatképes a gyűlés, ezért egy óra múltán kezdődött el a Vas megyei gyűlés, amelynek kizárólagos feladata a megyei elnök, az országos küldöttek és az országos pótküldöttek megválasztása volt.

Ezt az egy órát arra használta fel Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója, hogy beszámoljon a jelen lévő vasi vállalkozóknak az országos elnökség törekvéseiről. Elmondta például azt, hogy a vasárnapi boltbezárásban, és más ügyekben is vitába szálltak a kormánnyal, mert a VOSZ-nak az a dolga érdekvédelmi szervezetként, hogy vitázzon, és fellépjen a megfelelő változások érdekében a kormánnyal szemben.

A VOSZ vasi küldöttei, pótküldöttei, új elnöksége: Zsolnai Zoltán, Rácz István, Vargáné Chlebik Hajnalka, Kiss Péter, Szárnyas János elnök, Szőnye József, Marics Sándorné, Offner László, Babati Zoltán, Koledics János. A fotóról hiányzik Harsányi Zsolt. Fotó: Szárnyas Ferenc

Felszólalt a már korábban leköszönt Szőnye József, aki 18 éven át volt elnök a Vas megyei VOSZ élén. Megköszönte a majdnem két évtizeden át tartó bizalmat és munkát. A másik felszólaló Piri József volt, aki arra kérte az új elnökséget, hogy a megyét jobban lefedő szervezetté alakítsák át a vasi VOSZ-t.

Az egyhangúan megválasztott új elnök, Szárnyas János pusztacsói építőipari vállalkozó egyetértett ezzel. Miután megköszönte Szőnye József munkáját elmondta: a folytonosság megőrzése mellett ő a sporthoz hasonlóan csapatmunkában gondolkodik, célja elérni: ne legyen széthúzás a vasi vállalkozók között.

- Az elkövetkezendő időben szeretném, ha minél több megyében élő vállalkozó érezné azt, hogy érdemes taggá válnia - szögezte le.

A nyitás egyébként már érződik az elnökség összetételében is, hiszen jelentős részben lefedi a megyét. Küldöttek és pótküldöttek lettek, akik majd Budapesten is képviselik a vasiak érdekeit: Babati Zoltán (Körmend), Vargáné Chlebik Hajnalka (Répcelak), Rácz István (Szombathely), Marics Sándorné (Celldömölk), Harsányi Zsolt (Kőszeg), Offner László (Szentgotthárd), Kiss Péter (Kőszeg). Elnökségi tag lett még Zsolnai Zoltán (Vasszécseny), Szőnye József (Gyöngyösfalu), Koledics János (Bük).

A gyűlésen is szó volt a megújuló Prima-díjról, amiről tárgyal majd az áprilisban először összeülő elnökség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!