Hírek

2016.03.05. 13:26

Magyar munka, szakszerűtlen kivitelezés, silány anyagok – így kommentálták olvasóink a pénteki falomlást

Szombathely – 100 négyzetméteres faldarab zuhant le a szombathelyi házról - számos komment érkezett a Facebook-on írásunkhoz. Íme a legérdekesebb hozzászólások.

Simán Klára

A kommentek egy része arról tanúskodik, hogy a cikkből csupán egyetlen képet és néhány – ízelítőnek szánt – mondatot figyeltek meg. (Egyébként videót is mellékeltünk, amely a helyszínen készült!) Annak ellenére, hogy az omlás oka még nem tisztázott, gyorsan szakértővé vált számos felháborodott olvasónk:

Zsuzsa például a konyhából hozta példáját: „Ha nem pogácsával ragasztanak, hanem körbe lenne kenve a tábla! És ugye 6 csavar dübel fogna!!! De ennek az ára fel lett számolva csak a fővállalkozó zsebre csapta.”
Gábor szerint „Ez van ha a régi vakolat nincs lealapozva, táblaragasztás előtt. Ez van, ha hulladék a ragasztó, ez van, ha szabálytalanul van dübelezve a tábla - és ez van, ha hálózás előtt nincs becsiszolva a kész hőszigetelés. Kíváncsi leszek, hogy az egész házat leverik-e (ami majd jön magától), vagy folytatják a melót onnan, ameddig lehullott.” (Mi is kíváncsiak vagyunk rá, mint írtuk, hétfőn folytatják a munkálatokat.)

István a ragasztóval kapcsolatban azt írta: „Ahogy a nagy képet elnézem, csak odapöttyögették táblánként 1, max. 2 ragasztópöttyel, dübelnek nyoma sincs. A felelősség egyértelműen megállapítható lesz - ha egyáltalán firtatja majd valaki...” - erre válaszként Éva – aki olvasta a cikket - megjegyezte, hogy „Csődbe ment a vállalkozás! Eddig sem láttunk egy árva elszámolást sem a 8 évvel ezelőtti munkákról! Minden épületnél hasonló a minőség.” Erre sincs bizonyíték, de megtudtuk, hogy valóban szeretnék megvizsgálni a többi épületet is, legalábbis ennél a lakásszövetkezetnél ilyen tervekről számoltak be. A már említett István egyébként válaszolt: „Nem mintha a gázos felújításoknál precízebb munkákat végeztek volna. Szétflexelt falak, szétégetett bútorok a hegesztéstől, a szellőzőnyílások beszerelésekor tömbnyi burkolatok leborítva a nemrég felújított házakon.... Magyar iparos, aki még itthon maradt, ennyire képes...”

100 négyzetméteres faldarab zuhant le a szombathelyi házról

Egy másik István szerint „A mértanhoz köze sincs, aki írta: 100 négyzetméter 10×10” méter, számolta ki nekünk, majd László írta, hogy „az 100 négyzetméter” (Annyi.) István erre azt írta – bizonyára a fotót jól megnézve - „De a tábla nincs akkora.”István hozzátette: „Nem a számtan-mértannal van problémám a hiszékenységemmel.” Kornél is számolt: „Kb. 8-8,5 méter magas rész szakadt le 12- 12,5 méter hosszban. Lehet szorozni...”

Azonban legtöbben aggodalmuknak és az ezzel egyenesen arányos felháborodásuknak adtak hangot: Maca azt írta, hogy „hát ez gyönyörű!!!!! a többi háznál is lehet akkor erre számítani!!!” Norbert pedig közölte, hogy „Én nem csodálkozom! Szakszerűtlenül lett felrakva az összes magas épületre!!!!”

Zoltán azt írta, hogy „Azt olvasom vizsgálják, hogy szakszerű volt-e a munka, vagy a szél volt erős!!!!!” Tamás szerint pedig „Az szép munka volt, gondolom, nem spóroltak semmin valakiknek biztos megérte!” Virág is felháborodott: „Szép munka! Ez szerintem tökéletesen jellemzi hazánk állapotát!” Szilárd egyszerűen ennyit írt: „Magyar munka...”

Gábor: „Gratulálok annak, aki végezte munkát. Remélem, éjszakánként nem fog aludni. Lecsukni az ilyet!” Zsanett szerint is „Ez durva!! Rá is zuhanhatott volna akár egy gyerekre is.” István erre pontosított: „Valakire.” (Mint írtuk, egy idős hölgy épphogy megúszta a sérülést.)

Szilveszter feltehetően a hibá(s)ra utalt: „Pl.: a ragasztó!” Laci: „Az nem gyenge.” Attila szerint „Panelprogram kilopott anyaggal.

A végszót Csabi adta meg: „Itt valaki megüti a bokáját !!!!!!!!!!”

A hangulatjeleket ezúttal mellőzték olvasóink, ez a téma komolyságát jelzi. A rengeteg felkiáltójel használata pedig az indulatra utalhat, amelyet az esemény kiváltott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!