Hírek

2016.03.07. 13:15

Már csak két szakrendelés maradt az SZTK-ban - Mutatjuk, hol találja a többit

Szombathely – Már csak három hét, és teljesen kiürül az SZTK. A rendelőintézetből minden szakrendelés kiköltözik: részben a vérellátó épületébe, részben a kórház területére, az éppen felújítás alatt álló régi belgyógyászati tömb alsó részére.

Bakos Ágnes

– A vérellátó három szintjére már beköltöztek a szakrendelések – kezdte prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója.

Február első napján kezdődött az átköltözés. A szülészet-nőgyógyászati szakrendelés, a terhesgondozás, a fogászat, a reumatológiai szakrendelés, a bőr- és nemibeteg-gondozó már a vérellátó épületében működik.

Még az SZTK-ban működik a foglalkozás-egészségügy, a gégészet, és a Petőfi utcában, a régi helyén találják még a betegek a tüdőszűrőt és tüdőgondozót. Ezek a szakrendelések is a vérellátó épületében lesznek majd.

Az egyik legnagyobb feladat a tüdőszűrő átköltözése, az a jövő héten kezdődik meg.

prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója

– Egy digitális röntgenkészülék beállítása még folyamatban van, az informatikai-műszaki beállítása van hátra, ennek a megvalósítása nem a kórházon múlik, a jelenlegi információink szerint kedden befejezheti a munkát a beszállító – mondta a főigazgató.

A gégészet és a foglalkozás-egészségügy két hét múlva költözhet át teljesen az új helyre, aztán három hét múlva végeznek az összes rendelés átköltöztetésével.

A vérellátóban és a kórház területén, a régi belgyógyászati épület földszintjén is pályázati forrásból költenek az átalakításokra – emlékeztetett prof. dr. Nagy Lajos. A kórháznál a jövő hét végéig levonulnak az építők, kisebb munkák vannak már csak addig. Utána ott működik majd a reumatológia és bőrgyógyászat párhuzamos rendelése, hiszen azok egyes ellátásait a vérellátóban találják majd a páciensek. A kórházi helyszínen úgynevezett nappali kórházi kezeléseket tudnak alkalmazni, például fényterápiát, ami a kórházi ellátáshoz szükségszerűen „közelebb áll" – mondta a főigazgató.

Szintén a régi belgyógyászati tömb alsó részére költözik a neurológiai szakrendelés, a cukorbetegek ellátása, az endokrinológia, az angiológia, az immunológia, tehát a belgyógyászati ellátások. Valamint a rehabilitációs ellátások, a kardiológia, a pulmonológia – sorolta a főigazgató. Emlékeztetett, hogy a költözések célja a rendelőintézet teljes kiürítése, hiszen nincs jó műszaki állapotban az SZTK, és felújításra nem találták alkalmasnak az épületet a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!