Hírek

2016.03.31. 08:17

Négylábúak Társasága: minden, amit a kutyákról tudni kell!

Kunhegyesi Tibor nevét már jól ismerik a kutyabarátok. A babérkoszorús kiképzőmester most olvasóink rendelkezésére áll, hogy egy kérdés se maradjon megválaszolatlan.

Vadas Krisztina

­A kutya már nagyon régóta az ember legjobb barátja. Kutyát manapság inkább hobbiból tartunk, nem pedig szolgálatuk miatt. Családtagként fogadjuk őket otthonunkba, szeretjük és ellátjuk őket. De vajon mindenki tisztában van­-e vele, mit vállal azzal, ha maga mellé vesz egy állatot?

Tanulj, hogy taníthass: ez a legfontosabb, amit a gazdáknak meg kellene érteniük. Tehát először a gazdát kell megtanítani arra, hogy "működnek" a kutyák. Elmélet nélkül nincs gyakorlat – vallja Kunhegyesi Tibor.

Mint mondja, elsőként az ebtartók elméleti ismereteit kell kibővíteni, vagy egyáltalán olyan szintre hozni, hogy a kutya "működését" megértsék. Fontos, hogy az alapokkal tisztában legyen egy gazda.

Fotó: Szendi Péter

- Ha megkérdezem egy friss gazditól, hogy hány foga van egy kutyának, nem tudja. Pedig nagyon fontos lenne, hogy tisztában legyen a kutyája anatómiájával, biológiájával is – tette hozzá a szakértő.

A kutyakiképző pontosan tudja, hogy egy átlagos gazdi fejében számtalan kérdés felmerül kutyájával kapcsolatban. Ezekre a kérdésekre most a Vas Népe és Kunhegyesi Tibor közösen adja meg a választ.

Akár még csak tervezi egy kutya befogadását, akár már évek óta gazdája egy ebnek, nyugodtan írja meg nekünk kérdését a [email protected] e-mail címre, és a szakértő megválaszolja azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!