Hírek

2016.03.11. 16:49

Politikai adok-kapok a körmendi befogadóállomás miatt

Körmend – Aláírásgyűjtést indított a Jobbik a körmendi befogadóállomás ellen, közben a polgármester szerint csak gyűlölködés és aknamunka folyik.

Bakos Ágnes

Világnézettől függetlenül várják mindazok támogatását, akik nem szeretnének bevándorlókat Körmenden – ezzel indította el aláírásgyűjtését pénteken a Jobbik, Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke és Auer Miklós, a párt önkormányzati képviselője.

Hangsúlyozták ismét: a Jobbik minden lehetséges eszközzel tiltakozik a körmendi menekülttábor ellen.

Bana Tibor és Auer Miklós. Fotó: Jobbik

Bana Tibor szerint bár arról egyelőre nincsenek pontos információik, hogy mikor érkezhetnek ide migránsok, de ha az osztrákok tovább szigorítanak, akkor a tavaly őszinél hosszabb ideig maradhatnak, ami megoldhatatlan kihívások elé állíthatja az illetékes szerveket. Megismételte: lemondásra szólítja fel Körmend és Szentgotthárd fideszes polgármesterét, mert nem állnak ki a körmendiek és a szentgotthárdiak mellett.

Auer Miklós, a Jobbik körmendi önkormányzati képviselője kifejtette: a március testületi ülésen kezdeményezni fogja, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát. Szerinte az önkormányzat kiállhatott volna a visszatoloncolások ellen is, valamint kinyilváníthatta volna, hogy többé nem kívánnak menekülttábort a város közigazgatási határán belül. Ezt azonban Bebes István és a kormánypárti képviselők elutasították. A körmendiek nagy többsége ellenzi a menekülttábort, ezt figyelembe kellene vennie a kormánynak – véli a Jobbik.

Órákon belül reagált Bebes István, Körmend polgármestere.

Ezt írta a facebook-oldalán is közzétett nyilatkozatban:

„Immáron negyedik ciklusomat taposom polgármesterként, de ilyen mértékű gyűlöletkeltéssel, ilyen szintű aknamunkával még nem találkoztam. Most, amikor összefogásra lenne szükség, vannak, akik a széthúzásban és a félelemkeltésben érdekeltek.  A tavaly őszi eseményekhez hasonlóan ugyanis a Jobbik újra az anarchia és a káosz jelszavát tűzte a zászlajára."

A polgármester szerint a Jobbiknak és Bana Tibornak sem az a célja, hogy a körmendi lakosok érdekeit képviselje, nem az, hogy a körmendi emberek biztonságáért dolgozzon, hanem, hogy mindenáron hatalomhoz jusson – a polgármester szerint az aláírásgyűjtéssel is ez a céljuk. Bebes István kiemelte: „Amikor a képviselő-testület feloszlatásáról beszélnek, valójában az önkormányzatiság és a demokrácia ellen indítanak támadást. Teszik mindezt azért, hogy saját politikai céljaikat valósítsák meg." A körmendi városvezető hozzáfűzte: biztos abban, hogy a körmendiek többsége nem ül fel a hangos és agresszív kisebbség uszításának. Körmend város vezetése, mint írta, kellő erővel és határozottsággal fogja megoldani az ideiglenes, őrzött szálláshely esetleges megnyitásával keletkező feladatokat. Ezzel szolidaritást vállal Körmend más magyar településekkel, és osztozik a nemzetre nehezedő terheken – zárta Bebes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!