Hírek

2016.03.02. 08:23

Szentgotthárdon egyelőre nem épül tábor

Körmend, Szentgotthárd – Visszavitték a központi raktárba a Szentgotthárdra szállított sátrakat, eszközöket, ugyanis egyelőre nem kezdik el az illegális migránsok elszállásolására szolgáló befogadóállomás kiépítését. Közben Körmenden nem 56, hanem hatvan sátrat állítottak fel.

Bakos Ágnes

Nem kezdik el építeni a sátortábort Szentgotthárdon – egyelőre.

Huszár Gábor polgármester elmondta: a műszaki szakemberek felmérték a helyszínt, az ipari parki területet, ahol ősszel állt a tábor, és amelynek most hetven százalékát belvíz borítja – alkalmatlan a sátorépítésre.

Huszár Gábor azt javasolta, keressenek másik, alternatív helyszínt, de ennek még nincs pont a végén.

Közben úgy értesültünk, már visszaszállították a Gotthárdra vitt eszközöket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központjába.

Körmenddel kapcsolatban Bebes István pontosított: - Összesen hatvan sátrat állítottak fel kedden a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola udvarán - mondta Körmend polgármestere.

Kedden Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője 56 sátrat említett.

Bebes István a szerda reggeli „állapotról” összegezte: hatvan darab ötfős sátor van, azokat még nem szerelték fel.

Illegálisan hazánkba érkezett migránsokat helyezhetnek el a vasi sátortábor(ok)ban, akkor, ha megtelnek a déli és keleti országrészben kialakított befogadóállomások - hivatalosan ezért, tartalékként van szükség a vasi sátortábor(ok)ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!