Hírek

2016.03.29. 14:22

Vas megyében is támad a nyír

Körkép – Az ország nyugati és középső felében megindult a nyír pollenszórása, a következő napokban pedig már országszerte számíthatnak rá az allergiások. Vas megye levegőjében most az égerpollenből van a legtöbb.

Bakos Ágnes

Fagyos tavasz után mintha május köszöntene ránk a következő napokban, ennek nyomán pedig intenzív virágzásnak indulnak a növények, és még erősebben megindul a pollenszórás.

Most jórészt alacsony, de térségünkben már tüneteket okozó, közepes mennyiségben mutatkozik a nyír pollenje – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A pollenprognózis szerint a mogyoró, az éger, a kőris, a juhar, a fűz és a szil koncentrációja az elkövetkező napokban várhatóan alacsony-közepes marad. Magas szintet továbbra is elsősorban a nyárfa, valamint a ciprus- és a tiszafafélék, illetve a déli-délnyugati területeken a gyertyán pollenkoncentrációja érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony.

Szombathelyen most az éger mutatkozik magas számban, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyár intenzitása közepes.

Alacsony számban, de mutatkoznak a vasi levegőben a gyertyán, a mogyoró, a kőris, a fűz és a gombák pollenszemei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!