Hírek

2016.03.18. 10:52

Vigyázat, rendőrök büntetik a bicikliseket a szombathelyi Fő téren!

Rendőrök figyelik a bicikliseket Szombathely Fő terén ezentúl. Munkatársunkat is megbüntették: íme a szigorúbb ellenőrzés szabályai és a büntetési tételek.

Budai Dávid

Rendőrök cirkálnak a Fő téren, kifejezetten azt figyelik, hogy átbiciklizik-e valaki a területen. A téren ugyanis tilos a kerékpárra felszállni, a két végén erre figyelmeztető, „behajtani tilos" táblák is állnak. Munkatársunk egy rövid szakaszon mégsem szállt le a kerékpárról, így az intézkedő rendőröktől 5 ezer forintos büntetést kapott.

Fotó: Németh Richárd

Amint a rendőrök elmondták, folyamatosan jelen lesznek, mert a korábbi figyelmeztetések hatástalanok voltak, és továbbra is sokan áthajtanak. Néhány napja baleset is volt ebből: egy idős néni kerékpárral elütött egy szaladgáló kisgyereket. Emiatt a város és a rendőrség együttműködve igyekszik keményebb eszközökkel fellépni. Érdemes tehát vigyázni!

Már csak azért is, mert a büntetési tételek rendőrtől és helyzettől függően elég változatosak lehetnek. Ha valaki biciklivel hajt át a „behajtani tilos" táblán, szabálysértést követ el, amelyet 5 ezer és 50 ezer forinttal büntetnek. Ha viszont a Fő térre vezető két sikátor valamelyikén hajt be, akkor közigazgatási eljárás keretében fix 30 ezer forintos csekkre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!