Hírek

2016.04.20. 17:14

A bűnmegelőzésről tanácskoztak Körmenden

Körmend - Ausztriában és Németországban az internetes bűnmegelőzésre helyezik a hangsúlyt. A migránsok megjelenésével nem nő egyenes arányban a bűnözés.

Budai Dávid

Bűnmegelőzési nemzetközi konferenciának adott otthont szerdán a körmendi Batthyány-kastély színházterme. A magyar, a szlovén, az osztrák és a német rendőrök nem csak a tapasztalataikat cserélték ki, de ahogyan a konferenciákon lenni szokott, telefonszámaikat is - tudtuk meg Hollósi Gábortól, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola igazgatójától. Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke azt hangsúlyozta, hogy a bűnmegelőzés a társadalom közügye, egyetlen társszerv sem tud eredményt elérni közös összefogás nélkül.

Viktoria Jerke, a németországi rendőrségi bűnmegelőzés rendszeréről beszélt. Mint kiderült, ott most az internetes bűnmegelőzés és a migrációs helyzet van a fókuszban. Szó esett a migránsok beilleszkedésének elősegítéséről is. Kiderült: a migránsok megjelenésével ugyan nőtt a bűncselekmények száma, de korántsem egyenes arányban.

Franc Virtič, a szlovén bűnmegelőzési helyzettel kapcsolatban elmondta, náluk nagy szerepe van a bűnmegelőzésben résztvevők oktatásának. Werner Gamauf főfelügyelő szerint Ausztriában is elsősorban az internetes bűnmegelőzésre helyezik a hangsúlyt, amit egészen korán el kell kezdeni, mivel már a négy-öt éves gyerekek is használják az internetet. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke részletekbe menően foglalta össze az önkormányzatok feladatait a bűnmegelőzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!