Hírek

2016.04.14. 05:30

A Gyöngyös-patakba borult egy kamion Kőszegnél - Szívinfarktus okozhatta a balesetet (frissítve)

A 87-es főút érintett szakaszát félpályán lezárták. A kamion vezetőjét szívinfarktus gyanújával szállították kórházba.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lesodródott az úttestről és a Gyöngyös-patakba borult egy negyventonnás, műanyagárukat szállító kamion csütörtök kora reggel Vas megyében, a 87-es főúton, Kőszeg határában.

A balesethez a szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. Elsődleges információink szerint a kamion vezetőjét súlyos sérülésekkel szállítják kórházba a mentők. A műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.

Frissítés: Csütörtökön hajnalban egy kamion borult Kőszeg belterületén a Gyöngyös-patakba. Mint a helyszínen kiderült, valószínűleg szívinfarktus okozta a szerencsétlenséget.

Szemtanúk elmondása alapján a kamion egyenesen haladt az úton, majd egyszer csak belehajtott a patak medrébe és az oldalára borult.

A helyszínre a szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik azonnal megkezdték a mentést. A tűzoltók megérkezéséig a mentők ellátták a sofőrt, akit szívinfarktus gyanújával szállítottak kórházba.

A helyszínen kiderült, hogy a német rendszámú kamiont egy magyar sofőr vezette. A rakománya főként kerti bútorokból és lakberendezési tárgyakból állt. A tűzoltók először kipakolják a kamion rakományát, azután kezdik meg a sérült jármű kiemelését és talpra állítását.

A munkálatok valószínűleg délig is eltartanak, addig félpályán haladhat  forgalom az érintett szakaszon.

Busa Tamástól, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesétől megtudtuk, hogy az oldalára borult kamion rakományából  ismeretlen, felszínen úszó anyag került a patak vizébe. A vízügy dolgozói olajfelfogó hurkát helyeztek ki körülbelül 600-700 méterre a baleset helyszínétől, hogy megállítsák a szennyezést.

Frissítés:

Az eset kapcsán megkérdeztük az egyik – szombathelyi székhellyel is rendelkező – fuvarozási cég szakemberét, hogy milyen gyakran mérik fel a sofőrök egészségi állapotát. Mint megtudtuk, a kamionok vezetőinek évente egyszer kötelező az orvosi vizsgálat, amit az üzem-orvos végez. Ennek során felmérik az általános egészségi állapotukat. A cég munkatársa  hozzátette: ha tudják valakiről, hogy hajlamos a betegségekre, akkor azt belföldi, rövidebb utakra osztják be. Egyébként a sofőrök között van olyan, aki önkéntesen évente többször is megvizsgáltatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!