Hírek

2016.04.05. 11:40

A korrupció ötven árnyalata - A Jobbik várja a válaszokat

Az oktatás, az egészségügy és a korrupció témakörében kérdezi meg a Jobbik az embereket. Szeptemberben kérdőíveket juttat el a párt a háztartásokba.

Budai Dávid

Két hónap telt el azóta, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt évadnyitó rendezvényén bejelentette a valódi nemzeti konzultáció kezdeményezését, amelyet három – a lakosságot legjobban foglalkoztató – témakörben hirdettek meg, mint az oktatás, az egészségügy és korrupció. Balassa Péter, szombathelyi közgyűlési képviselő kedden reggel, a párt szombathelyi irodájában tartott sajtótájékoztatójában hangsúlyozta: közel száz, a valódi nemzeti konzultációhoz kötődő eseményen vannak túl, amelybe beletartoznak a lakossági fórumoktól elkezdve, a szakszervezetekkel való megbeszéléseken át, az intézménylátogatások is. A Jobbik politikusai azt tapasztalták, hogy mind a szakma, mind a társadalom ki van éhezve a konstruktív párbeszédre, az érdemi vitára, amit az elmúlt évtizedekben nem kaptak meg. Egy-egy tárgyalás vagy intézménylátogatás alkalmával szinte özönlenek a különféle vélemények és panaszok a megkeresettek részéről.

Balassa Péter

Balassa Péter külön kiemelte a korrupció témakörét, mivel szerinte, szinte óránként derülnek ki különböző korrupciós ügyek. Ez ügyben a Jobbik ötven kérdést nyújtott be, a korrupció ötven árnyalata címmel a parlamentben hétfőn, amelyre Orbán Viktor miniszterelnöktől várják a választ. Az oktatással kapcsolatban elhangzott, nem bíznak abban, hogy a kerekasztal megoldás lehet. A Jobbik szerint az egészségügyben is érdemi vitára volna szükség, ahogy az egészségügyre fordított kiadásokat is növelni kell, mivel Magyarország még a visegrádi négyek összehasonlításában is a legkevesebbet költi erre GDP-arányosan. Míg korábban ez az arány 5,2 százalék volt, addig mostanra csupán 4,3 százalékra csökkent. Elhangzott, a Jobbik a tervek szerint a nyár végén-szeptember elején, a három témakörrel kapcsolatos kérdőíveket juttat el minden háztartásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!