Hírek

2016.04.02. 09:50

Gondok vannak a kerékpárosokkal Kőszegen

Kőszeg – A város közbiztonságát értékelték a legutóbbi képviselő-testületi ülésen: az eredmény jó, de szóba kerültek a kerékpárosok és a kamerarendszer fejlesztése is ezzel a napirendi ponttal kapcsolatban.

Simán Klára

- Kiemelt témánk volt most a Kőszeg közbiztonságának helyzetéről, illetve a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló; amelyet Stubán Tamás rendőr ezredestől, kőszegi rendőrkapitánytól hallgathattunk meg – mondta Huber László polgármester.

Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt évekhez képest nem változott a helyzet: ahogy egész Vas megyében, úgy Kőszegen is jó a közbiztonsági helyzet.

- A város lakóinak nem kell aggódniuk, hogy bármilyen olyan bűncselekmény, atrocitás éri őket, amely másutt előfordul: drasztikus jellegűre nálunk semmiképpen nem kell számítani – hangsúlyozta a város első embere, aki hozzátette, hogy azért vannak még feladatok, megoldandó problémák ebben a témakörben is a városvezetés előtt. A lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében például a rendőrség szerint is szükség lenne a köztéri kamerarendszer fejlesztésére, bővítésére. Az elképzelések szerint a város ki- és bevezető útjain, valamint a belvárosi részeken – kiemelten a vendéglátóipari egységek területén – helyeznének el újabb kamerákat. (Főként nyaranta fordultak elő késő esti hangoskodások a belvárosban, ez zavarta a lakosok egy részét.)

- Komoly gondok vannak a kerékpárosokkal: kiderült, hogy ott és olyan módon közlekednek, ahol és ahogy tilos, ennek büntetőjogi következményeivel pedig nem igazán számolnak – mondta Huber László. A polgármester az utak rossz állapotát is negatív közlekedésbiztonsági tényezőként említette: sok a kátyú, és azok balesetveszélyesek is.

- A következő hetekben elkezdi a Városgondnokság a télen keletkezett kátyúk felszámolását, betakarását. Sajnos most számos helyen csak foltozni tudjuk a burkolatot, a teljes útfelújítás költsége olyan magas, hogy ez csak hosszú távú terve lehet a városnak – jelentette ki Huber László. Hozzátette, hogy a képviselő-testület azt kérte a rendőrségtől, hogy amikor a közterület-felügyelet éppen nincs szolgálatban (pl. ünnep- és szabadnapokon, esti órákban), akkor ők nyújtsanak nagyobb rendőri jelenlétet, figyeljenek jobban oda a lakosságot zavaró magatartásformákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!