Hírek

2016.04.18. 08:56

Ha nem íratja be gyermekét óvodába, szabálysértést követ el! – Mutatjuk a 13 vasi város időpontjait

Az óvodai beíratással legjobban a büki szülőknek kell sietniük, és a répcelakiak érnek rá a legjobban. Minden, amit az óvodai beiratkozásról tudni kell.

Budai Dávid

A legfontosabb, hogy a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, legalább napi négy órában oviba kell járnia. Ez a kötelezettség azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2013 szeptember 1. előtt születtek, és még nem jártak óvodába. Ha van elég hely, az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti.

Amennyiben a gyermek külföldön jár oviba, a szülő ezt köteles a beiratkozás időpontját követő tizenöt napon belül írásban jelezni. A gyermek felvételéről az óvoda vezetője dönt. Az óvodai felvételről hozott döntés közlésének határnapja a beiratkozás időpontjától számított 21. munkanap. Az óvodavezető a gyermek óvodai felvételéről hozott elsőfokú döntése ellen a szülő 15 napon belül a gyermek érdekében eljárást indíthat, a másodfokú döntést a jegyző hozza meg. Aki gyermekét kellő időben nem íratja óvodába, szabálysértést követ el. Fontos azonban tudni, hogy a jegyző a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvoda alól.

Az óvodai beíratáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá a szülő (gondviselő) személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

Óvodai beiratkozások időpontjai időrendben:

Bük: április 20-22. (szerda-péntek) 8-16 óráig, Felvételi körzet: Bük, Sajtoskál, Simaság, Szakony

Jánosháza: április 25-26. (hétfő-kedd) 8-16 óráig

Kőszeg: április 25-26. (hétfő-kedd) 8-16 óráig Felvételi körzet: Kőszeg, Bozsok, Cák, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod, Velem, Peresznye

Celldömölk: április 25-26. (hétfő-kedd) 8-16 óráig

Körmend: április 25-26. (hétfő-kedd) 8-17 óráig

Vép: április 25-27. (hétfő-szerda)

Őriszentpéter: április 26-27. (hétfő-szerda)

Csepreg: április 27-28. (szerda-csütörtök) 7.30-17 óra. Felvételi körzet: Csepreg, Lócs, Tormásliget, Tömörd

Szentgotthárd: május 3-4. (kedd-szerda)

Sárvár: május 4. (szerda) 15-17 óráig, május 5. 8-17 óráig. Felvételi körzet: Sárvár, Bögöt, Porpác, Sitke

Szombathely: május 4-5 (szerda-csütörtök) 8-18 óráig

Vasvár: május 5. (kedd) 8-16 óráig

Répcelak: május 11-12. (szerda-csütörtök) 8-16 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!