Hírek

2016.04.19. 10:26

Ülésezett az Oktatási és Szociális Bizottság – miről tárgyaltak?

Vita nélkül fogadták el a beszámolókat és a javaslatokat a szombathelyi közgyűlés Oktatási és Szociális Bizottságának tagjai. A szerdai közgyűlést megelőző nyilvános ülésen 32 napirendi pontról tárgyaltak.

Tizenkét bölcsőde és óvoda fejlesztésére összesen 958 millió forint támogatást igényel az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak a Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című pályázatán.

A Nemzeti ovi foci – ovi sport program pályázati forrásához önrészként óvodánként 2850 ezer forinttal járul hozzá a város. Így multifunkcionális pálya épülhet a Szűrcsapó, a Hétszínvirág, a Benczúr, a Barátság, a Gazdag Erzsi, az Aréna és a Weöres Sándor Óvodában.

Bővülhet a Szombathely visszavár ösztöndíjpályázat támogatási köre. Jelenleg 34 hallgató kap tíz hónapon keresztül havi ötvenezer forintot. Erre – az új javaslat szerint – a jövőben a középfokú egészségügyi képzésben részt vevők is pályázhatnak. A hiányszakmák köre is változott: a felnőtt és gyermek háziorvos helyett az orvosi szakmát nevesítették, valamint ápoló-, szakápoló-, egészségügyi asszisztens-, egészségügyi szakasszisztens-képzésre is kiterjed majd a támogatás.

Idén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületének koordinálásával az oktatási intézményekhez 400 számítógép, 200 monitor, szerverek, valamint aktív hálózati eszközök kerültek, ennek eredményeként javult az iskolák informatikai felszereltsége. Emellett 2016-ban a Gothard Jenő, a Nyitra utcai, a Zrínyi Ilona, a Dési Huber István és a Váci Mihály általános iskolában valósulhat meg az informatikai laborok fejlesztése. Ezenkívül a közgyűlés további tíz intézmény informatikai eszközözbeszerzését támogatja összesen 12 millió forinttal.

Az Oktatási és Szociális Bizottság jóváhagyta az önkormányzati tulajdonban álló lakások helyreállításának sorrendjét.

Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat nyári napközis táborát június 20-ától augusztus 19-éig a Váci iskola szervezi meg.

Támogatást kap a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség egy bohóc-workhsop megszervezéséhez, a Kanizsai Dorottya Gimnázium az Euroweek nemzetközi, angolnyelvű programsorozaton való részvételhez, az Őszirózsák Kórus pedig az Országos Nyugdíjas KI-MIT-TUD? vetélkedő középdöntőjében való szerepléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!