Hírek

2016.05.07. 17:02

A mentőautóba is beülhettek ma a gyerekek Bükön

Bük – Egész napos rendezvényt tartottak a vasi fürdőváros központjában: nem csak a Művelődési és Sportközpont, Könyvtár állt nyitva az érdeklődők előtt, hanem a mentőautók is – most utóbbi volt a központ.

Simán Klára

A reggeli órákban már „mentősimogatóval”, gyermekprogramokkal várták a családokat a téren: a legkisebbek kipróbálhatták, milyen érzés a mentőautóban ülni, még meg is mutatták nekik, hogy milyen furcsa eszközök vannak odabent, és melyik mire szolgál. (Ugyanitt egészségügyi alapszűréseken – a többi között vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásmérésen – vehettek részt azok, akiknek fontos az egészségük.) Közben a sportcsarnokban zajlott a Vas Megyei Mentők Teremfoci Kupa kispályás labdarúgó tornája, valamint a galériában délelőtt megnyílt a Mentőmúzeumi vándorkiállítás – fűszerezve az óvodai rajzpályázat legjobb alkotásaival.

Az ünnepi emlékülés megnyitóján a város polgármestere, dr. Németh Sándor köszöntötte a résztvevőket, majd az Országos Mentőszolgálat országos, regionális és helyi vezetője, illetve a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány elnöke, Csákvári Imre tartott szakmai előadást. Ezt követte az alapítványi Brutscher József-emlékérmek átadása a díszteremben.

Eközben természetesen újraélesztési bemutatót is tartottak a szakemberek a büki Átrium színpadon, így mindenki, aki valaha szeretne életmentő lenni, megtanulhatta, mit kell ehhez tudnia – illetve voltak, akik csak felelevenítették tudásukat ebben a témakörben. Délután 16 órától látványos mentési bemutató zajlik ugyanitt, aktuális témákból összeállítva.

A mentő- és családi napot színesítette az AtaruTaiko előadása, és koncerttel zárja a délutánt Matyi és a hegedűs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!