Hírek

2016.06.10. 12:08

Ázik Szombathely környéke – Zivatar csapott le kora délután

Körkép – Igazi nyári zivatar áztatja a megyét, de legalábbis egy részét. Jelentős mennyiségű csapadék zúdult le, lokálisan, de károkat, úgy tudni, nem okozott az igazi nyári zápor.

Bakos Ágnes

Ahogy a nyári zivatarok szoktak: egyik percről a másikra érkezett a heves eső Szombathelyre. Nem egyenletesen: a Joskar-Olán éppen csak kopogott az eső az ablakon, elkerülte a heves zápor az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomását is, miközben Kámonban szakadt, mintha dézsából öntenék.

Az is a nyári zivatarok sajátja, hogy csak fülledtséget hozott, lehűlést nem: egy óra alatt 21,2 °C-ról 20,8 °C-ra csökkent a hőmérséklet Szombathelyen, a hivatalos mérések szerint.

Úgy tűnik, Vas megye „sajátja" volt a záporsáv: csak Szombathely, Csepreg, Répcelak, Sárvár, Bük és Vép környékéről jelentett heves nyári zivatart az időkép pénteken kora délután.

A péntek délután már előre vetíti a szombatot: a felettünk kialakuló tartós összeáramlási zóna hatására több helyen várható zápor, zivatar, helyenként rövid idő alatt jelentősebb csapadék is hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!